Panouri Fotovoltaice: Analiza pieței din București și Ilfov – Cum să profiți de creșterea construcțiilor sustenabile

Atria Urban Resort, dezvoltat în parteneriat cu Cityring Development, a adăugat 296 de panouri solare în Faza a III-a a complexului rezidențial din nord-vestul Capitalei.

Aceste panouri vor produce energie pentru încălzirea apei menajere, contribuind la eficiența energetică și la costuri reduse pentru viitorii rezidenți. Alături de panouri solare, clădirile vor fi echipate cu sisteme de ventilație cu recuperare de căldură și izolație termică, îndeplinind standardele nZEB.

Cele 296 de panouri solare acoperă o suprafață de 730 mp și vor produce 446,500 kWh/an. Proiectul subliniază angajamentul pentru sustenabilitate și oferirea de locuințe eco-friendly. Dezvoltarea se încadrează în clasa energetică A și vizează reducerea costurilor pentru rezidenți.

Faza a III-a, programată pentru finalizare în 2024, va include 350 de apartamente cu terase și grădini, menținând conceptul de „Resort Urban” și o densitate locativă redusă, oferind un standard de viață ridicat.

Oportunități de ofertare pentru furnizorii de panouri fotovoltaice în București și Ilfov

Potrivit analizei efectuate de Victa.ro în ultimele 12 luni, în zonele București și Ilfov au fost identificate 10 proiecte include montarea unui număr estimativ de 563 panouri fotovoltaice. Lucrările de construcție se desfășoară pe o suprafață totală de peste 155.534 de metri pătrați, cu o valoare estimată de 398.88 milioane de lei. Aceste inițiative sunt focalizate pe dezvoltarea de noi construcții în cadrul ansamblurilor rezidențiale și blocurilor.

Distribuția panourilor fotovoltaice

Descoperă metodele prin care poți oferta panouri fotovoltaice pentru proiecte de construcții rezidențiale și blocuri, utilizând platforma Victa.ro – asistenta ta virtuală de ofertare la șantiere.

SURSA ARTICOL: https://www.constructiibursa.ro și https://victa.ro