Investiții de peste 100 milioane de lei: Modernizarea facilităților sanitare în școlile din Vrancea

Ministerul Educației al Guvernului României a alocat 722.000 de lei mai multor unități de învățământ din județul Vrancea, cu scopul de a asigura elevilor condiții ideale în ceea ce privește facilitățile sanitare.

Cererea de obiecte sanitare în 2023 pentru școlile județul Vrancea

Potrivit datelor furnizate de Victa.ro, singura asistentă virtuală de ofertare la șantiere, ultimele 12 luni au adus un total de peste 47 de proiecte în stadii incipiente (autorizare, înainte de execuție), în desfășurare (construcție, amenajare) sau chiar reparații și renovare în școlile, grădinițele și liceele din județul Vrancea.

Dintre aceste proiecte, doar la 26 dintre ele se prevede un necesar de obiecte sanitare, ceea ce înseamna utilizarea aproximativ a 665 vase closet și 581 lavoare. Valoarea totală a investiției este estimată la 104.57 milioane de lei, iar proiectele se întintind pe o suprafață totală de 37.016 metri pătrați.

Harta de mai jos ilustrează situația a proiectelor care implică instalarea obiectelor sanitare în școlile din județul Vrancea:

Lista școlilor și grădinițelor din Vrancea care vor beneficia de fonduri pentru amenajarea toaletelor

Unitățile care vor care vor beneficia de fonduri prin acest program sunt: Școala Gimnazială „Prof. Panaite C. Mazilu” (Broșteni), Școala Primară Satul Brădăcești (Nereju), Grădinița cu Program Normal Brădăcești (Nereju), Grădinița cu Program Normal nr. 2 sat Nereju Mic (Nereju), Școala Primară nr. 2 Nereju + Grădinița cu Program Normal nr. 2 Sat Nereju (Nereju), Școala Gimnazială Boghești – Corp B (Boghești), Grădinița cu Program Normal Rădăcinești (Corbița), Școala Gimnazială Nistorești (Nistorești), Grădinița cu Program Normal nr. 2 Paltin (Paltin), Școala Gimnazială Spulber – Corp B.

Sursa articol: https://victa.ro și https://www.vrancea24.ro