Investiție de 2,2 milioane de euro pentru rețeaua de apă și canalizare din Alba Iulia

11 străzi din Alba Iulia vor beneficia de extinderea rețelelor de apă și canalizare, într-o investiție evaluată la peste 2,2 milioane de euro, cu fonduri din PNRR. Durata estimată pentru finalizarea proiectului este de 24 de luni.

Primarul Gabriel Pleșa a anunțat că caietul de sarcini pentru lucrările de extindere a rețelelor de apă potabilă și canalizare este în curs de pregătire.

Proiectul va include instalarea branșamentelor și racordurilor pe următoarele 11 străzi: Pepinierei, Lotru, Stufului, Păpădiei, Socului, Făgetului, Gutuiului, Ana Ipătescu, Rojomal, Theodor Pallady și Ienupărului. Execuția lucrărilor este estimată să dureze 24 de luni de la începerea efectivă a acestora. Documentația tehnică a fost deja elaborată, iar autorizația de construire a fost obținută.

Investiția a fost aprobată pentru finanțare prin PNRR, cu o valoare totală estimată de 11.171.149 lei.

Primarul a subliniat că extinderea rețelelor de apă și canalizare va avea un impact pozitiv asupra calității vieții locuitorilor de pe cele 11 străzi, va stimula dezvoltarea urbană și economică a zonei, și va contribui la reducerea poluării mediului.

SURSA ARTICOL