Investiții de 225 milioane de euro în rețelele de apă și canalizare ale județelor Sibiu și Brașov

Compania Apă Canal Sibiu a fost gazda Conferinței de prezentare a Studiului de Fezabilitate, aferent Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată în Județele Sibiu și Brașov, în Perioada 2014 – 2022, cel mai complex proiect din istoria de 128 de ani a companiei de apă a orașului.

„Primarul Astrid Cora Fodor, Deputatul PNL Raluca Turcan, Prefectul Mircea Dorin Crețu dar și Vlad Alexandru Vasiu precum și Zoltan Szenner, vicepreședinții ai Consiliului Județean Sibiu, respectiv ai Consiliului Județean Brașov au împartașit cu noi bucuria lansării unui proiect care implică finanțarea cu 225 de milioane de euro, bani europeni a unor lucrări ale infrastructurii de apă și apă uzată menite să crească calitatea vieții a aproape 300.000 de locuitori ai județelor Sibiu și Brașov: „Accesul la condiții decente de trai, chiar și în cele mai isolate localități, ne dă măsura nivelului de civilizație și a standardului de viață pe care dorim să îl atingem prin această investiție din fonduri europene”, a declarant primarul Sibiului, Doamna Astrid Fodor. La rândul ei, Doamna Raluca Turcan, deputat PNL Sibiu a mărturisit că: „susținerea acestui proiect, încă de acum câțiva ani, face ca această conferință să fie și un motiv de bucurie personal pentru mine, chiar dacă evident, gruel abia începe. Lucrările vor reprezenta în sine o provocare pentru că sunt prevăzuți peste 150 de km de aducțiuni de apă noi, peste 160 de km de rețele de apă noi, stații de clorinare, tartare, pompare, 40 de rețele de canalizare noi, conducte și instalații. De asemenea, o provocare este și raportarea la niole prețuri, de pe piață, dar am convingerea sinceră a unui succes”.

Conform datelor analizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în ultimele 12 luni au fost identificate 410 proiecte de tip Rețea Apă/Canalizare. Vrei să știi unde se construiește și care sunt cele mai mari proiecte? Apelează la singura asistentă virtuală de vânzare la șantiere, VICTA.ro!

Surse alternative: mesageruldesibiu.ro și victa.ro