Analiză 2020-2026: Piața globală a aparatelor de aer condiționat

Se preconizează că piața globală a aparatelor de aer condiționat va ajunge la 138,03 miliarde USD până în 2026, crescând la o rată anuală de 4,42% în perioada prognozată. Piața globală a aparatelor de aer condiționat este influențată în principal de sectorul construcțiilor în plină expansiune, reglementările privind eficiența energetică și progresele tehnologice în dezvoltare.

Odată cu creșterea comerțului electronic și cu creșterea ratelor de penetrare a internetului în întreaga lume, producătorii au acum noi modalități de a ajunge la clienții lor. Canalul de vânzări online a permis companiilor să își extindă aria de distribuție și să deservească clienții chiar și în cele mai îndepărtate zone, sprijinind astfel creșterea pieței globale de aparate de aer condiționat. Unul dintre principalii factori care au influențat majorarea pieței este creșterea PIB-ului pe cap de locuitor. Acest fapt denotă o creștere a puterii de cumpărare a consumatorilor, precum și un nivel de trai mai ridicat.

Din cauza răspândirii noului coronavirus, starea de sănătate a multor persoane a fost afectată, iar această pandemie a îndreptat accentul asupra calității aerului interior pe tot globul. Inactivitatea în sectorul ospitalității, împreună cu activitățile scăzute de construcție a hotelurilor, restaurantelor și pensiunilor, a dus la o scădere a vânzărilor de aparate de aer condiționat. Cu toate acestea, se preconizează că în 2021 vânzările vor reveni la volumul pre-pandemic.

La nivel regional, Asia-Pacific a dominat piața globală de aparate de aer condiționat în 2020 și este cea mai importantă piață, urmată de America de Nord. Aceste date sunt determinate de creșteriea temperaturilor cauzate de schimbările climatice, creșteriea sectorului comercial și creșteriea puterii de cumpărare a consumatorilor. Mai mult decât atât, se estimează că dezvoltarea activităților de construcții comerciale și rezidențiale în diferite țări APAC, în special India și China, vor influența majorarea pieței în 2021-2026.

Sursă: globenewswire.com