In Filipine se va construi cu 14 miliarde de dolari un oras cu zero poluare

New Clark este orasul cu zero poluare pe care tara insulara Filipine localizata in Asia de Sud-Est, in oceanul Pacific, vrea sa il construieasca in viitorul apropiat.

sursa foto: BCDA Group

Manila, capitala foarte densa a Insulelor Filipine a fost numita in 2016 orasul cu cel mai mare trafic din lume, conform unui studiu comandat de aplicatia de navigare Waze. Fiind dependent de masini, orasul se confrunta si cu o crestere ingrijoratoare a nivelului de poluare. In acest context, ca o alternativa la aerul poluat din Manila, tara planuieste sa construiasca un nou oras mult mai sustenabil numit New Clark.

sursa foto: BCDA Group

Planurile pentru aceasta investitie uriasa, care se va ridica la 14 miliarde de dolari, includ implementarea de masini electrice fara soferi, drone, tehnologii menite sa reduca consumul de apa si energie al cladirilor, un complex sportiv gigant si sufrafete generoase de spatii verzi.

Orasul ar urma sa fie mai mare decat cartierul Manhattan din New York si va fi construit in urmatoarele 3 decenii la aproximativ 120 de km de Manila. Conform planului de dezvoltare, orasul va avea 93 de km patrati si ar putea gazdui pana la 2 milioane de locuitori.

sursa foto: BCDA Group

Pentru a reduce emisiile de carbon, doua treimi din oras vor fi rezervate fermelor, parcurilor si altor spatii verzi, iar cladirile vor avea implementate tehnologii sustenabile si prietenoase cu mediul.

Dezvoltatorul orasului New Clark – Grupul BCDA si Surbana Jurong, planuiesc inceperea constructiei in anul 2022.

Doresti sa afli ce proiecte noi si sustenabile se construiesc in Romania? Intreab-o pe Victa!