IMMERGAS – Cum alegem corect o centrală termică?

IMMERGAS SpA este prezent de aproape 25 de ani pe piața centralelor termice din România, fiind recunoscut pentru fiabilitatea produselor sale. În prezent, în portofoliul său se numără, pe lângă centralele termice cu combustibil gazos, și pompe de căldură și sisteme hibride de pompe de căldură (sistemul hibrid este compus dintr-o centrală termică cu condensare și o pompă de căldură, acestea formând un tot unitar). Ce capcane trebuie să evităm când achiziționăm o centrală termică? Cum alegem cea mai bună opțiune și ce mituri din domeniu nu sunt tocmai adevărate? La aceste întrebări ne răspunde  colectivul IMMERGAS ROMÂNIA.

Care sunt trei capcane des întâlnite la achiziția centralelor termice pentru zone rezidențiale?

Prețul centralei. Evitați capcana prețului foarte mic.  De multe ori prețul mic poate semnifica o fiabilitate scăzută, iar acest lucru va presupune investiții suplimentare pe termen lung.

Disponibilitatea și calitatea service-ului. Este întotdeauna o alegere înțeleaptă să verificați în prealabil service-ul. Asigurați-vă că veți primi servicii prompte și de calitate.

Condițiile de acordare a garanției. O garanție extinsă poate ascunde costuri nedeclarate inițial. Este important să cercetezi foarte bine condițiile înainte de a lua o decizie.

Care sunt principalele sfaturi pe care le-ați acorda unui beneficiar din domeniul rezidențial pentru achiziția corectă a unei centrale termice?

Este indicat ca centrala să provină de la un producător cu renume și cu prezență cât mai îndelungată pe piața. În acest fel nu trebuie să vă faceți probleme cu privire la calitatea produsului.

Verificați calitatea service-ului, condițiile de garanție și nivelul de preț pentru piesele de schimb. Nu limitați cercetarea la o singură sursă, ci încercați să acoperiți cât mai multe canale.

Care sunt principalele mituri despre centralele termice care nu sunt adevărate în totalitate?
  • Centralele termice nu sunt sigure (“sunt bombe în casa”). Acest mit este foarte răspândit, însă nu este și unul adevărat. Dacă sunt achiziționate de la producători consacrați și instalate de firme autorizate, centralele termice nu prezintă niciun risc pentru siguranța dumneavoastră. 
  • Centralele termice nu sunt economice. Este adevărat că centralele termice presupun o investiție inițială mai mare, însă pe termen lung această investiție este amortizată.
  • Centralele termice poluează și “îmbolnăvesc vecinii”. Este adevărat că centralele termice poluează, însă e important de știut faptul că cele care funcționează pe gaz poluează mult mai puțin decât cele pe lemne sau cărbune.
  • Notorietatea/renumele unei mărci nu se traduce în totalitate în calitate. Deși multă lume consideră că prețul mai mare practicat de brandurile consacrate se traduce prin siguranță mărită și calitate superioară, adevărul este că o mică parte din acest preț este datorat renumelui. Standardele de calitate și sistemele de siguranță sunt practic aceleași pentru toate mărcile.