Harta proiectelor de colectare a deșeurilor biodegradabile: Bihor conduce cu 9 proiecte în 2023

Consiliul Județean Bihor a încheiat recent un acord cu firma asociată Ave Bihor – New Life Energy pentru a delega gestionarea Uzinei de Biogaz Săcueni. Împreună cu comunele Săcueni și Diosig, Consiliul Județean Bihor, în calitate de membru al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Ecoland, a decis să concesioneze stația pentru a asigura funcționarea eficientă a instalației și producția maximă de energie verde. Operațiunile efective ale uzinei vor începe în toamna acestui an, după finalizarea procedurilor legale necesare.

Uzina va fi parte a Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor administrat de Agenția de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Group și va utiliza materie primă provenită din deșeurile biodegradabile. Se anticipează că cantitatea anuală de materie primă prelucrată în uzină va fi de 45.500 de tone, provenind din diverse surse. Operatorul se angajează să producă 2.500 MWh de energie verde din surse regenerabile în fiecare an.

Oportunități de ofertare la proiecte de colectare a deșeurilor biodegradabile cu Victa

Un raport al Comisiei Europene indică că în Uniunea Europeană se produc anual aproximativ 153 de milioane de tone de deșeuri biodegradabile

Potrivit unei analizei Victa se constată că în 2023, în întreaga țară există mai mult de 66 de proiecte în desfășurare care vizează construirea și amenajarea centrelor de colectare a deșeurilor.

În acest sens, județul Bihor se evidențiază în frunte având în derulare 9 proiecte în anul 2023, urmat de județul Hunedoara cu 5 proiecte.

Harta de mai jos ilustrează situația la nivel național a proiectelor care implică construcția și amenajarea centrelor de colectare a deșeurilor:

Dacă dorești să ofertezi la proiecte de colectare a deșeurilor biodegradabile platforma Victa.ro oferă oportunități valoroase pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți și pentru a explora proiecte promițătoare din județul tău.

Sursa articolului: https://constructfocus.ro/ și https://victa.ro/