Centrala Nehoiașu II din Buzău: O Sursă de Energie Electrică Semnificativă în România

Centrala Nehoiașu II din Siriu – Surduc, Buzău, se pregătește să devină un pilon al producției de energie electrică în România, odată ce va fi echipată cu un hidroagregat tip Francis de 55 MW. Finalizarea proiectului va permite centralei să producă aproximativ 150 GWh de energie electrică anual, contribuind la necesarul energetic al țării.

Proiectul se află într-un stadiu avansat, cu aproximativ 85% din lucrările de amenajare hidroenergetică deja finalizate. Potrivit Hidroelectrica, clădirea centrală este completă, iar lucrările restante includ betonarea la nivelul turbinei și generatoarelor, precum și instalarea echipamentelor hidromecanice și electrice.

Aducțiunea Surduc – Nehoiașu, cea mai amplă lucrare hidrotehnică finalizată după Revoluție, joacă un rol crucial în asigurarea alimentării cu apă a centralei Nehoiașu II. Această aducțiune impresionantă, finalizată în 2015 după 30 de ani de muncă, reprezintă un punct de referință în istoria construcțiilor hidroenergetice, marcând momentul în care s-a realizat ultima dinamitare în pântecele muntelui.

Amenajarea hidrotehnică din zona de munte a județului Buzău este una dintre cele mai complexe din țară, evidențiindu-se prin lunga galerie de aducțiune și galeria forțată impresionantă, care străbate o zonă cu complexitate geologică ridicată. Această investiție va consolida capacitatea de producție energetică a României și va juca un rol esențial în asigurarea necesarului de electricitate în regiune.

Oportunități de afaceri în domeniul energiei

Descoperă oportunități de afaceri în domeniul hidroenergetic din România! Ești în căutarea proiectelor și șantierelor din domeniul hidroenergetic care sunt în curs de desfășurare în țară? www.victa.ro îți oferă acces la astfel de oportunități de ofertare.

SURSA ARTICOL