Grupul Shikun & Binui aduce Energia Verde în Comuna Deleni, Județul Iași

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Iași a făcut public acordul de mediu pentru două proiecte ample inițiate de grupul Shikun & Binui în comuna Deleni, din județul Iași.

Prima inițiativă vizează instalarea a 12 turbine eoliene marca Vestas, având o putere totală de 100 MW, pe un teren cu o suprafață de 26 de hectare. Fiecare dintre aceste turbine va avea o putere de 7,2 MW și va fi amplasată la limita cu județul Botoșani, cu acces pe DN 28B.

Cel de-al doilea proiect constă în amenajarea unui parc fotovoltaic cu o putere de 15 MW, care va fi conectat la parcul eolian printr-o rețea subterană de cabluri. Proiectul este dezvoltat de firma Deleni Wind Energy SRL, subsidiara locală a Shikun & Binui Energy Europe BV din Olanda, și va implica montarea a peste 25.000 de panouri fotovoltaice.

Aceste două inițiative reprezintă o parte esențială a strategiei de expansiune a grupului în sectorul energiei regenerabile din România. În timp ce Shikun & Binui a fost activ predominant în proiecte rezidențiale în București, aceste proiecte majore marchează intrarea puternică a grupului în producția de energie verde, contribuind la diversificarea mixului energetic și la reducerea impactului asupra mediului înconjurător.

Descoperă oportunități de afaceri în domeniul centralelor fotovoltaice din România! Ești în căutarea proiectelor și șantierelor din domeniul energiei regenerabile care sunt în curs de desfășurare în țară? www.victa.ro îți oferă acces la astfel de oportunități de ofertare. Alătură-te platformei noastre pentru a explora proiectele în derulare din diverse locații și domenii de activitate precum energia regenerabilă.