Victa.ro – Portal către viitorul sustenabil energetic al României: 500 de milioane de euro pentru proiecte locale

Într-un demers menit să promoveze producția de energie verde și să stimuleze autoconsumul, România lansează un apel de proiecte prin Ministerul Energiei. Autoritățile publice locale au acum oportunitatea de a accesa fonduri nerambursabile din Fondul pentru Modernizare pentru a susține tranziția către surse regenerabile în clădirile publice, precum școli, grădinițe și spitale.

Cu un buget total de 500 de milioane de euro, acest program oferă granturi de până la 10 milioane de euro pentru fiecare beneficiar, susținând astfel investițiile în capacități noi de producere a energiei electrice din surse regenerabile. Proiectele vor fi integrate în Programul-Cheie 1 – Surse regenerabile de energie și stocarea energiei.

Principiul „primul venit, primul evaluat și contractat” guvernează procesul de acordare a sprijinului financiar, iar evaluarea detaliată a proiectelor va fi efectuată de către experții Ministerului Energiei. Această inițiativă nu numai că încurajează utilizarea energiei regenerabile la nivel local, dar și asigură transparență și eficiență în procesul de evaluare și implementare a proiectelor.

Victa.ro: Poarta de acces la viitorul energetic verde din România

Fii „primul venit, primul evaluat și contractat” și explorează peste 1200 de posibilități de implicare în proiectele de energie regenerabilă, din România

Cu ajutorul platformei Victa.ro, singura asistentă virtuală de ofertare la șantiere din România, poți fi printre primii informați despre proiectele în desfășurare din domeniul energiei regenerabile, chiar în județul tău. În ultimele 12 luni, această platformă a devenit poarta de acces către o lume în plină expansiune a proiectelor verzi în țară.

Conform datelor Victa.ro, numărul de proiecte în domeniul energiei regenerabile a atins impresionanta cifră de 1263, cuprinzând diverse stadii de dezvoltare. Aceste proiecte reprezintă o investiție totală de 34.88 miliarde de lei, reflectând angajamentul crescut pentru tranziția spre o sursă sustenabilă de energie.

Pentru cei care doresc să fie la curent cu proiectele de energie eoliană platforma Victa.ro oferă oportunități valoroase pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți și pentru a explora proiecte promițătoare din județul tău.

SURSA ARTICOL: https://arenaconstruct.ro și https://victa.ro