GEBERIT MAPRESS CUPRU – Robustețe clasică fără sudură

Prelucrare în siguranţă fără flacără deschisă

Mulţi instalatori se bazează în continuare pe materialul cupru. Geberit Mapress Cupru este foarte uşor de presat. Fără lipituri, sistemul de alimentare poate fi prelucrat rapid şi sigur.

Utilizări Geberit Mapress Cupru

  • Apă potabilă
  • Instalaţie de încălzire
  • Industrie

Avantajele sistemului de drenare Geberit Silent-PP. 7 motive bune pentru care sa alegi Silent PP.

1. Realizarea simplă a îmbinărilor. Ghidajul cu fălci de presare conferă siguranţă.

Ghidajul definit al fitingului Geberit Mapress Cupru garantează că fălcile de presare sunt aplicate cu precizie în punctul prevăzut şi nu vor aluneca sau se vor aşeza greşit. Astfel se evită presările greşite şi garantează conexiuni sigure şi durabile.

2. Dopuri de protecţie. Protecţie împotriva prafului şi a impurităţilor.

Capetele de presare ale fitingurilor Geberit Mapress Cupru sunt închise cu un dop de protecţie, care protejează conducta împotriva prafului şi a impurităţilor. Culoarea dopurilor de protecţie marchează în mod suplimentar destinaţia acestora.

3. Indicator de presare de culoare albă. Control vizual rapid.

Culoarea albă a indicatorului de presare de pe fiting permite identificarea clară a materialului. În plus, o presare pe capătul conductei simplifică identificarea dimensiunii utilizate. După presarea corectă, indicatorul de presare poate fi îndepărtat cu o mişcare simplă.

4. Inel de etanşare. Identificarea fitingurilor Geberit Mapress Cupru nepresate.

Inelul de etanşare Geberit Mapress conferă o siguranţă suplimentară pe lângă indicatorul de presare. Prin conturul special, îmbinările nepresate se dovedesc neetanşe la încercarea la presiune. Prin această caracteristică de identificare pot fi evitate daunele de funcţionare ulterioare.

5. Rezistenţă mecanică. Utilizări variate.

Componentele perfect armonizate conferă sistemului o capacitate de încărcare ridicată. Astfel, sunt posibile presiuni de exploatare de până la 16 bari. Rezistenţa mecanică sporită deschide o varietate amplă de utilizări, care depăşesc cu mult spectrul instalaţiilor menajere.

6. Geometria fitingului Geberit Mapress Cupru. Formă constructivă compactă.

Datorită geometriei compacte a fitingurilor Geberit Mapress Cupru, acestea au nevoie de mai puţin spaţiu şi permit astfel realizarea unor combinaţii de fitinguri mai înguste. În plus, Geberit oferă numeroase fitinguri, adecvate pentru cele mai variate utilizări.

7. Fără foc deschis. Pericolul de incendiu este exclus.

Rezistenţa şi etanşeitatea îmbinării prin presare este obţinută prin modelarea la rece a ţevii de cupru şi a fitingului Geberit Mapress Cupru. Spre deosebire de lipire, aici nu se utilizează focul deschis sau căldura. Nu sunt necesare măsuri suplimentare de protecţie la renovări sau reparaţii.

8. Închiderea mai rapidă a îmbinărilor. Presare în locul sudării.

Presarea nu este doar necomplicată, ci de aproximativ două ori mai rapidă decât lipirea. Procedura de presare în sine se realizează rapid, manual: tăiaţi la lungime, debavuraţi, inseraţi fitingul, presaţi – gata.

9. Modelarea inelului de etanşare Geberit Mapress. Pentru stabilitate durabilă şi siguranţă sporită.

În procesul de presare, inelul de etanşare Geberit Mapress ia o formă predefinită cu precizie. Astfel el absoarbe energie suplimentară pentru o etanşare sigură de durată.