FERRO – 10 ani de nota 10

Pe piata echipamentelor sanitare si de instalatii din Romania exista cateva nume care inspira incredere, unul dintre acestea fiind FERRO. In spatele acestui nume stau produsele sale de o calitate exceptionala, cu design modern si adaptate chiar si celor mai exclusiviste cerinte, dar si seriozitatea, angajamentul si implicarea tuturor ce formeaza echipa FERRO, inca de acum 10 ani.

Istoria Novaservis FERRO in Romania incepe in 2009 cu deschiderea filialei Novaservis in Cluj-Napoca. Un act de curaj din partea directorului general, care a luat-o de la capat dupa ce a parasit o cariera promitatoare la alt producator, si un act de incredere din partea companiei Novaservis din Cehia. Si cu siguranta o reteta de succes care a dus filiala din Romania la cresteri exponentiale an de an.

In anul 2011, odata cu achizitia companiei Novaservis Spol s.r.o. de catre FERRO S.A., s-a creat Grupul FERRO, iar filiala Novaservis din Romania a devenit Novaservis FERRO Group S.R.L., nume sub care opereaza si in prezent.

Urmatorii ani de activitate pe piata din Romania au insemnat an de an, cresteri ale cifrei de afaceri, a sortimentatiei comercializate, a distributiei, dar si a numarului de angajati implicati in vanzarea prin intermediul distribuitorilor, din domeniul tehnic pentru gasirea celor mai bune solutii de implementare a produselor FERRO, din marketing si din sales support. De asemenea, suntem probabil singura companie din domeniu care opereaza cu un departament de SERVICE 48h prin care gasim in maxim 48 de ore o solutie la orice situatie comunicata de clientii nostri, atat in perioada garantiei produselor cat si in post-garantie.

Rasfoind catalogul FERRO sau site-ul www.ferro.ro veti gasi produse si solutii multiple pentru nenumarate tipuri de proiecte:

 • baterii sanitare clasice sau termostatate, dar si cele care beneficiaza de tehnologia VerdeLine prin care se reduce consumul de apa si de energie cu pana la 50%, baterii certificate Leed/Breeam, cele dedicate spatiilor publice care corespund celor mai inalte standarde privind eficienta energetica
 • sisteme de dus aparente si ingropate, clasice sau cu baterie termostatata, cu tehnologia VerdeLine sau Leed/Breeam
 • accesorii pentru scurgere: rigole, sifoane, ventile, racorduri
 • accesorii pentru baie care corespund diverselor preferinte estetice sau functionale, inclusiv linia de accesorii Metalia Help dedicate persoanelor cu dizabilitati
 • baterii si chiuvete de bucatarie cu design granit sau din inox, in diverse tipuri si forme
 • radiatoare de baie si accesorii pentru radiatoare
 • robineti de radiatoare (clasici sau cu cap termostatic)
 • robineti coltar cu sfera sau cu cartus si maneta metalica
 • robineti de trecere pentru apa PN25 si PN40
 • robineti pentru gaz
 • racorduri flexibile cu impletitura si camasa de prindere din otel inoxidabil AISI304
 • contoare si echipamente de masura; elemente de siguranta si reglaj
 • pompe de circulatie clasa A si H
 • grupuri de amestec si pompare
 • distribuitori-colectori din alama si inox
 • vase de expansiune pentru instalatii (incalzire, apa rece, climatizare sau sisteme solare)
 • robineti si accesorii pentru gradina

Atat bateriile sanitare, robinetii, armaturile din alama sanitara cat si pompele si distribuitori-colectorii comercializati detin agremente si avize tehnice valabile pentru piata din Romania. Compania detine avize de potabilitate si certificate de igiena eliberate de catre Institutul de Sanatate Publica din Romania pentru: baterii sanitare, dusuri, pare de dus, panouri si seturi de dus, racorduri flexibile, furtunuri de dus, toata gama de robineti si fitinguri din alama, colectori-distribuitori, vase de expansiune si pompe de circulatie. De asemenea, pentru toate produsele exista declaratii de conformitate*. In baza Ordonantei de Urgenta nr. 5/2015 a Guvernului Romaniei, Filiala FERRO Romania este inregistrata la Agentia Nationala pentru Protectia Mediului in scopul introducerii pe piata a echipamentelor electrice si electronice cu numarul de inregistrare: Ro-2015-06-EEE-2329-i. Compania achita conform legii toate taxele aferente timbrului verde pentru echipamentele electrice si electronice comercializate.

Grupul FERRO este unul din cei mai mari producatori de baterii, accesorii pentru baie, instalatii termice si sanitare din regiunea Europei Centrale si de Est, avand sediul central in Skawina -Polonia si unitati de productie in Polonia si Cehia, dar si in afara spatiului comunitar. In prezent grupul FERRO ocupa pozitia de lider pe piata poloneza in vanzarile de robineti si locul al doilea in ceea ce priveste vanzarile de baterii si locul intai pe piata de baterii sanitare din Cehia, Slovacia si Romania.

Pozitia de lider a grupului se datoreaza in primul rand faptului ca avem mereu in vedere calitatea excelenta a produselor noastre. Mentinerea unui standard ridicat de productie este posibila datorita indeplinirii tuturor standardelor de calitate actuale, aplicabile conform normelor in vigoare, mentinerii unor performante tehnice ridicate ale utilajelor si aplicarii tuturor regulilor de siguranta si functionare. Sub stricta supraveghere a inginerilor inalt calificati, toate produsele sunt supuse unei proceduri de verificare a calitatii extrem de precise si restrictive.

*Intreaga documentatie se gaseste pe site-ul www.ferro.ro la rubrica ÔÇťDocumentatie tehnicaÔÇŁ.