Extinderea sistemului de canalizare: Comuna Miroslava pregătește cel mai amplu proiect de infrastructură din istoria sa

Primarul comunei Miroslava, Dan Niță, a dezvăluit cu entuziasm că cel mai amplu proiect de investiții din istoria localității este gata să demareze. Acesta vizează extinderea sistemului de canalizare pe 123 de străzi publice, un proiect finanțat cu fonduri europene aferente Planului Național de Redresare și Reziliență, în valoare de 65.322.825,76 lei.

Niță a evidențiat că succesul acestui proiect vine în urma a doi ani de muncă susținută, cu depunerea cererii de finanțare în decembrie 2022 și organizarea licitației pentru execuția lucrărilor. Proiectul s-a remarcat prin obținerea unui punctaj de top, clasându-se în primele zece proiecte din țară dintr-un total de 221.

Operațiunile vor implica instalarea a peste 51.000 de metri de rețea de canalizare, peste 6.000 de metri de conducte de refulare a apelor uzate, construirea a 23 de stații de pompare a apelor uzate și realizarea a 2.150 de racorduri. Primarul a îndemnat locuitorii de pe străzile incluse în proiect să se conecteze rapid la celelalte sisteme de utilități.

Durata proiectului este estimată la aproximativ doi ani, iar lucrările vor implica devieri de circulație și racorduri la proprietăți. Niță a promis comunității că se va mobiliza pentru a finaliza lucrările înainte de termen și că va face tot posibilul pentru a minimaliza disconfortul cauzat, în beneficiul durabil al întregii comunități.

SURSA ARTICOL