Elevii dintr-o școală din Lugoj au lumină mai bună, aproape ca cea naturală

Sistemul vechi de iluminat din Școala Gimnazială nr. 2 din Lugoj a fost schimbat cu unul nou, bazat pe tehnologie LED. Astfel, ei au parte de lumină aproape ca cea naturală.

Proiectul „Energie în școlile copilăriei”, demarat în 2012, vizează înlocuirea sistemului de iluminat cu unul modern, totul pentru ca procesul de învățare să afecteze cât mai puțin vederea copiilor. Au fost schimbate corpurile de iluminat din sălile de clasă, din cele administrative, precum și din sălile de sport.

expressdebanat.ro

„Lumina neutră stimulează activitatea mintală, fiind recomandată pentru spațiile educaționale. În același timp, corpurile de iluminat cu tehnologie LED aduc o economie semnificativă de electricitate pentru iluminat, ceea ce înseamnă facturi mai mici la energia electrică pentru beneficiari, precum și o reducere a emisiilor de CO2. Mai mult decât atât, iluminatul cu LED are o durată de viață superioară față de sistemele clasice, între 50.000 și 100.000 de ore de funcționare, precum și o luminozitate calitativă, respectiv 98% din cea naturală”, au transmis reprezentanții companiei private care a făcut investiția.

Compania a investit 3,8 milioane de euro pentru îmbunătățirea condițiilor de studiu și eficientizarea consumului de energie prin iluminarea sălilor de clasă bazată pe tehnologie LED. Programul a acoperit 71 de unități de învățământ din 18 județe, având peste 43.000 de elevi și profesori drept beneficiari direct. În total, au fost montate peste 35.000 de corpuri de iluminat noi și peste 85.000 de tuburi economice/cu led.

Sursă: expressdebanat.ro