Conferinţa Naţională a ARTS – Ediţia a XI-a, Miercuri, 5 Iunie 2019: Securitatea într-o nouă dimensiune și implicațiile inteligenței artificiale

Asociaţia Română pentru Tehnică de Securitate – asociaţie de utilitate publică organizează Conferinţa Naţională a ARTS – Ediţia a XI-a:

Securitatea este un termen cu spectru larg, folosit la diverse niveluri – de la individ la nivel național, iar tehnologia inteligenței artificiale și tehnologia „machine learning” sunt aplicate și dezvoltate în acest spectru. Cu toate că aceste tehnologii au potențial și își găsesc aplicabilitate într-o mare măsură în societate, ele oferă adesea mai multe întrebări decât răspunsuri, în ceea ce privește regulile, reglementările și chiar judecata morală. Abordând un titlu de actualitate – SECURITATEA ÎNTR-O NOUĂ DIMENSIUNE ȘI IMPLICAȚIILE INTELIGENȚEI ARTIFICIALE – ne dorim ca în ediția din acest an a conferinței, să aruncăm o privire asupra tendințelor și aplicațiilor actuale ale acestor tehnologii, aflate la intersecția dintre inteligența artificială și domeniul securității.  

Inteligența artificială și securitatea au fost – în multe moduri – făcute una pentru cealaltă, iar abordările moderne ale „machine learning” par să vină exact la timp pentru a umple lacunele sistemelor anterioare de securitate bazate pe reguli. În afară de un punct de vedere cu privire la utilizările actuale, intenționăm să atingem aplicații up-and-coming și spațiu pentru inovare, declanșate de evoluția nevoilor populației. Este important să subliniem că, pe măsură ce amenințările și contextele sociale evoluează, tehnologia trebuie să se adapteze – precum și regulile care guvernează utilizarea acestor tehnologii.

Pe aceia dintre dumneavoastră interesaţi de acest subiect, îi invităm ca pe parcursul a doua paneluri să parcurgem împreună următoarele subiecte de discuție: detecția specială – metode alternative de detecție a incendiului, monitorizarea și controlul de la distanță, intelugența artificială în tehnologiile video, aplicații biometrice în securitate, viitorul serviciilor de pază versus inteligența artificială.

Participarea dumneavoastră ne-ar onora în aceeaşi măsură în care considerăm că prezența dumneavoastră va contribui la crearea ideilor cu privire la unele direcții în care se îndreaptă tehnologiile AI și, de asemenea, la evidențierea unor obstacole și provocări cheie care trebuie reconciliate înainte ca tehnologia să poată începe să-și atingă întregul potențial.

Cei interesați sunt rugați să își confirme participarea până la data de 29 mai 2019, prin expedierea formularului de înregistrare completat pe adresa: office@arts.org.ro. Accesul în sala de conferinţă se face pe baza datelor furnizate în formularul de înregistrare.

Mai multe detalii aici.