Eficienta centralelor in condensare vs a centralelor conventionale

Principiul centralelor termice in condensatie se bazeaza pe crearea conditiilor de condensatie a vaporilor din gazele de ardere in zona schimbatorului primar al microcentralei, astfel incat caldura eliberata sa fi e recuperata in agentul primar care circula prin schimbator. Daca in aceasta zona are loc condensarea totala a vaporilor putem fi siguri ca am recuperat din gazele de ardere 10-12 % din caldura produsa in camera de ardere, prin urmare o microcentrala in condensatie va avea un randament cu cel putin 10% mai mare decat una clasica.

Centrale conventionale:

Produsele de combustie sunt evacuate la temperaturi mai mari de 100-110°C, astfel incat sa asigure suficient tiraj ntr-un sistem de evacuare conventional: din acest motiv caldura latenta de vaporizare este irosita.

Daca puterea calorica inferioara este 100, energia teoretica a combustibilului este 111. In centralele traditionale aceasta caldura latenta nu este recuperata si o parte din energie (circa 10%) este pierduta prin cosul fierbinte si mantaua boilerului. Puterea utila finala este de aceea de aproximativ 90%.

Centrale in condensare:

Schimbatoarele de caldura special proiectate racesc gazele de ardere facand sa coboare temperatura acestora pana la 45-50°C, punct la care vaporii de apa se transforma in apa lichida. In acest mod este recuperata energia care altfel ar fi pierduta prin cos. Centralele cu condensare recupereaza o parte a caldurii latente de vaporizare, transferand-o catre sistemul de incalzire. In plus, tinand cont ca fumul este racit (coborandu-i temperatura la 45-50°C in loc de peste 100°C) este pierduta mai putina caldura prin cos si prin manta. In acest mod se obtine un randament de aproximativ 106%.

In casele nostre, echipamentul responsabil de incalzirea locuintei este responsabil de cea mai mare parte din consumul energetic, mai ales cand temperaturile sunt scazute. Tipul de centrala termica ar putea avea mare impact asupra consumului mediu de energie, cat si asupra confortului casei tale.

Alegerea unei centrale termice potrivite, fie ca inlocuitor sau pentru o casa noua, are la baza cateva informatii fata de care nu ar trebui sa pleci pe drumul achizitiei noii tale centrale termice. Trebuie sa intelegi care sunt tipurile de sisteme de incalzire, cat de eficiente sunt, caror tipuri de zone sunt adecvate si cat de mult te-ar costa sa le intretii si folosesti pe o perioada indelungata.

Royal N vine in ajutorul tau pentru a face alegerea corecta, fiind unul dintre distribuitorii principali pentru producatori precum Vaillant, Viessmann, Protherm, Ariston, Saunier Duval, Motan .Suntem si centru service autorizat, deci asiguram punerea in functiune, service in garantie si putem face si autorizarea ISCIR.

Pentru mai multe detalii va asteptam in oricare din depozitele Royal N :http://www.royaln.ro/contact