Echipamente pentru curatarea instalatiilor termice

Echipamentele de curatare din gama CHEMSTAL se utilizeaza in operatiile de spalare chimica a oricarui tip de instalatie termica rezidentiala de orice dimensiune, facilitand curatarea rapida a conductelor, caloriferelor, centralelor termice sau a altor componente ale instalatiei.

Avand in vedere experienta practica a specialistilor nostril in executarea acestui tip de servicii, echipamentele de curatare din gama CHEMSTAL au fost selectate pe baza fiabilitatii, usurintei in exploatare si a rezistentei dovedite la actiunea oricarui tip de dezincrustant din gama CLEANEX, atat in mediu acid, cat si bazic.

In alegerea tipului de echipament, trebuie sa se tina cont de parametrii solicitati de aplicatie (inaltimea coloanei de curatat, debit, volum, tip de dezincrustant utilizat etc), de complexitatea lucrarii si de calificarea personalului de executie.

Va prezentam in continuare cele mai noi echipamente de curatare din gama CHEMSTAL:

YAK 01 DUAL – Pompa destinata curatarii chimice si incarcarii instalatiilor termice

YAK 01 DUAL este un echipament compact si versatil, dezvoltat atat pentru curatarea instalatiilor termice cat si pentru incarcarea acestora. Permite efectuarea testelor de presiune, umplerea circuitelor, spalarea rapida si eficienta a centralelor termice, boilerelor, radiatoarelor, sistemelor de incalzire in pardoseala si sistemelor solare.

Echipata cu schimbator de sens dual, poate ataca crusta din ambele directii de circulatie, inlaturand eficient depunerile de calcar si mizerie. Corpul pompei estei realizat dintr-un plastic rezistent la compusii chimici folositi si este usor de intretinut. Gura larga a rezervorului permite umplerea acestuia in siguranta si este echipata cu un filtru fin (70 microni) care ajuta la retinerea particulelor de mizerie.

Pompa este dotata cu un maner de transport pentru a facilita manevrarea si transportarea ei. In dotarea standard sunt incluse doua furtunuri de conectare intre pompa si instalatia care se doreste a fi curatata. Acestea sunt echipate cu conectori 3/4″ si sunt realizate dintr-un material rezistent la temperaturi ridicate de pana la 60C.

Caracteristici tehnice:
┬Č Capacitate rezervor: 30 litri
┬Č Dimensiuni (I, L, A): 50 x 40 x 30 cm
┬Č Greutate: 19kg
┬Č Debit maxim: 3600 litri/or─â
┬Č Presiune maxima: 8 bari
┬Č Putere electrica motor: 0.75 kWh
┬Č Grad protectie electrica: IP55

PROF 03 DUAL – Pompa destinata incarcarii si curatarii chimice a instalatiilor termice

PROF 03 DUAL este un echipament profesional puternic, optimizat atat pentru curatarea eficienta a instalatiilor termice, cat si pentru aerisirea si incarcarea rapida acestora. Caracteristicile tehnice deosebite il recomanda pentru efectuarea testelor de presiune, umplerea circuitelor, spalarea rapida si sigura a centralelor termice, boilerelor, radiatoarelor, sistemelor de incalzire in pardoseala si sistemelor solare. De asemenea PROF 03 DUAL se remarca prin posibilitatea de a incalzii substantele chimice folosite in procesul de curatare, scazand astfel timpul de reactie si imbunatatind eficienta inlaturarii depunerilor din circuit.

Echipata cu schimbator de sens, poate ataca crusta din ambele directii de circulatie, inlaturand eficient depunerile de calcar si mizerie. Corpul pompei estei realizat dintr-un plastic rezistent la compusii chimici folositi si este usor de intretinut. Gura larga a rezervorului permite umplerea acestuia in siguranta si este echipata cu un filtru fin (70 microni) care ajuta la retinerea particulelor de mizerie. Incalzirea solutiilor utilizate se face cu ajutorul unei rezistente electrice integrate, cu puterea de 2000W, protejata termostatic.

Pompa este dotata manometru si termometru pentru a permite monitorizare parametrilor de lucru. De asemenea este pregatita cu roti de transport care faciliteaza manevrarea ei. In dotarea standard sunt incluse doua furtunuri transparente de conectare intre pompa si instalatia care se doreste a fi curatata. Acestea permit verificarea vizuala a debitului realizat prin circuitul curatat, sunt realizate dintr-un material rezistent la temperaturi ridicate de pana la 60C si vin echipate cu conectori 3/4″.

Caracteristici tehnice:
┬Č Capacitate rezervor: 35 litri
┬Č Dimensiuni (I, L,A): 60 x 35 x 40cm
┬Č Greutate: 23kg
┬Č Debit maxim: 3600 litri/ora
┬Č Presiune maxim─â: 8 bari
┬Č Putere electrica: 0.75 kWh
┬Č Grad protectie electric─â: IP55
┬Č Incalzitor electric integrat: 2000W

AIRPRO 2 DIGITAL DUAL – Compresor pentru curatare, testare si incarcare instalatii termice

AIRPRO -2 DIGITAL DUAL este un compresor profesional puternic destinat test─ârii, inc─ârc─ârii ╚Öi cur─â╚Ť─ârii instala╚Ťiilor termice. Asigur─â o presiune de aer de p├ón─â la 8 bar (115 PSI) permi╚Ť├ónd ├«n acela╚Öi timp cur─â╚Ťarea ╚Öi umplerea circuitelor de ├«nc─âlzire cu radiatoare, a sistemelor de ├«nc─âlzire ├«n pardoseal─â sau a celor solare. Echipamentul poate fi utilizat cu succes at├ót ├«n opera╚Ťiunile de cur─â╚Ťare tip FLUSHING (cur─â╚Ťare mecanic─â prin inducerea fluxului de aer comprimat ├«n jetul de ap─â aflat ├«ntr-un circuit deschis), c├ót ╚Öi de sp─âlare chimic─â ├«n bucl─â ├«nchis─â, al─âturi de o pomp─â de cur─â╚Ťare.

Compresorul AIRPRO-2 DIGITAL DUAL este dotat cu un panou de control digital, de unde pot fi selectate cu usurinta mai multe moduri de operare (DIRECT FLOW, TIME PULSE, TURBO PULSE). Dotat cu schimbator de sens dual, AIRPRO-2 DIGITAL DUAL poate ataca depunerile din ambele directii de circulatie, inlaturandu-le astfel deosebit de eficient.

Cu un design ergonomic si stilizat, compresorul AIRPRO-2 DIGITAL DUAL, este usor de manevrat, permitand o conexiune rapida la sistemul care necesita curatare. Echipat cu un motor puternic dublu piston (110l/min), cu functionare fara ulei, compresorul este deosebit de silentios (42dB) asigurand confortul vecinatatii in care este utilizat. Compresorul este montat pe un cadru transportator mobil echipat cu roti mari din cauciuc, fapt care mareste mobilitatea si faciliteaza deplasarea chiar si in santiere.

In dotarea standard este inclus filtrul de aer si patru furtunuri transparente de conectare intre compresor si instalatia care se doreste a fi curatata. Fiecare segment de furtun are lungimea de 2m si diametrul de 1/2″, permitand verificarea vizuala a nivelului de murdarie si a debitului realizat prin circuitul curatat. Sunt realizate dintr-un material rezistent la temperaturi ridicate de pana la 60C si vin echipate cu conectori 3/4″.

Caracteristici tehnice:
┬Č Volumul rezervorului de aer: 9 litri
┬Č Dimensiuni (I,L, A): 76 x 50 x 35 cm
┬Č Greutate: 22kg
┬Č Debit maxim: 6600 litri/or─â
┬Č Presiune maxim─â: 8 bari
┬Č Putere electric─â: 0.75kW
┬Č Nivel zgomot: 42 dB
┬Č Grad protec╚Ťie electric─â: IP54

Pentru gama completa de produse CHEMSTAL, accesati: www.chemstal.ro