EATON lansează dispozitivul de detectare a arcului electric pentru a reduce riscurile de natură electrică!

Eaton a lansat un dispozitiv de detectare a arcului electric (AFDD – Arc Fault Detection Device) pentru a proteja persoanele și bunurile împotriva incendiilor provocate de formarea unui arc electric. Noul dispozitiv al companiei noastre specializate în managementul energiei detectează aparitia unor modele de înaltă frecvență pe un circuit electric ceea ce indică un arc electric iminent și activează declansatorul unui întreruptor – pentru a elimina riscul.

Pe lângă capacitățile de detectare a arcului, noul dispozitiv integrează un dispozitiv de curent diferențial rezidual (RCD) si o protecție la scurtcircuit și suprasarcină pentru a asigura o soluție compactă care este rentabilă, compatibilă cu standardele, solidă, fiabilă și ușor de instalat. Se preconizează că dispozitivul va prezenta interes îndeosebi pentru sectorul rezidențial, inclusiv cel al clădirilor cu mulți locatari, precum centrele de îngrijire și adăposturile, unde consecințele formării unui arc electric ar putea fi catastrofale.

Alexander Jellenigg, manager de marketing de produs la Eaton, a afirmat: „Consecințele formării unui arc electric pot fi grave pentru orice clădire și în special pentru cele rezidențiale cu grad ridicat de ocupare, unde foarte mulți oameni pot ajunge extrem de repede într-o situație periculoasă. Dispozitivul de detectare a arcului electric pe care îl prezentăm noi reduce riscul prin intermediul unui sistem de detectare și reacționare la semnale anormale. Mai mult decât atât, dispozitivul funcționează cu un înalt grad de precizie pentru a reduce semnificativ declanșările incorecte”.

Formarea arcului electric, cauzată de obicei de cabluri, prize sau borne deteriorate, prezintă un pericol imediat pentru persoanele aflate în apropiere, deoarece provoacă daune la nivelul infrastructurii electrice și poate provoca ușor un incendiu. Se estimează că cel puțin 25 la sută dintre incendii sunt cauzate de avarii electrice care au dus la formarea unui arc electric.

Detectarea sigură și rapidă a unui arc electric este esențială, iar RCD-urile și întreruptoarele automate miniatura (MCB) convenționale nu pot, de obicei, să detecteze aceste arcuri.

Dispozitivul AFDD+ de la Eaton asigură detectare rapidă cu un grad înalt de precizie, aspect esențial în reducerea declanșărilor incorecte. Dispozitivul este conceput pentru a diferenția cu precizie riscul real de alte semnale de înaltă frecvență care se produc în medii casnice. Pentru a îmbunătăți calitatea detectării, Eaton recomandă ca dispozitivele să fie amplasate în apropierea potențialelor surse de arc electric. În plus, un test de imunitate fata de semnalele de pe alte circuite garantează faptul că AFDD+ se va declanșa la detectarea unui semnal relevant.

Cerințele globale pentru AFDD-uri au fost pentru prima dată stabilite în mod oficial în 2013, atunci când Comisia Electrotehnică Internațională a introdus standardul IEC 62606. Conform acestui standard, AFDD-urile trebuie să se declanșeze la detectarea oricărui arc de cel puțin 100 de jouli și, pentru curenți de arc foarte mari, declanșarea trebuie să aibă loc în cel mult 120 milisecunde de la detectare.

AFDD+ este cel mai nou articol din portofoliul de produse Eaton concepute să reducă riscurile asociate cu formarea arcului electric. Aceste produse fac parte dintr-o gamă largă de tehnologii în domeniul siguranței vieții elaborate de Eaton pentru a proteja oameni, bunuri și reputații, garantând totodată un grad minim de perturbare a activității celor care ocupă clădirile.

Pentru a afla mai multe despre Eaton, vizitaţi www.eaton-electric.ro

Despre Eaton

Sectorul electric al companiei Eaton este lider global, cu experienţă în distribuţia energiei şi protecţia circuitelor, sisteme de alimentare de rezervă, control şi automatizare, iluminare şi securitate, soluţii şi dispozitive de cablare structurata, soluţii pentru medii periculoase şi dificile şi servicii de proiectare. Eaton se poziţionează, prin soluţiile sale, astfel incat sa poata răspunde la cele mai importante provocări actuale în materie de management al energiei electrice.

Eaton este o companie de management energetic, cu o cifră de afaceri de 19,7 miliarde USD în 2016. Eaton oferă soluţii eficiente energetic, care ajută clienţii să gestioneze energia electrică, hidraulică şi mecanică într-un mod mai eficient, mai sigur şi mai durabil. Eaton are aproximativ 95.000 de angajaţi şi comercializează produse către clienţi din peste 175 de ţări. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.eaton.eu.