ZELSIUS® C5 IUF – Contorul de energie termica ultrasonic pentru spatii rezidentiale, comerciale sau de birouri

a1AFRISO prezinta un nou aparat de masura ce inglobeaza tehnologia germana de ultima ora in domeniul determinarii cantitatilor de energie termica si transmiterii datelor la distanta – noul contor Zenner ZELSIUS® C5 IUF.

Acesta nou aparat permite nu doar masurarea energiei in instalatii de incalzire, ci si de climatizare, pentru fiecare consumator individual integrat intr-o instalatie centralizata. Prin utilizarea tehnicii de masurare moderne, fara parti mecanice in miscare, intr-un produs extrem de compact, noul contor de energie ZELSIUS® devine aparatul optim pentru determinarea exacta a costurilor de incalzire si climatizare si preluarea automata a datelor in soft-urile specifice BMS.

a2Principalele avantaje oferite de principiul ultrasonic de masurare sunt determinate in special de eliminarea pieselor de uzura si constau in: anduranta sporita, scaderea costurilor de intretinere precum si evidentierea cu precizie chiar si a consumurilor extrem de reduse.

Contorul de energie termică compact cu ultrasunete se compune dintr-un calculator pentru energie termică, o pereche de termorezistenţe şi un traductor de debit cu ultrasunete. Calculatorul este detasabil si include un afisaj generos, pentru citire locala facila, cuprinzand date complete despre parametri masurati precum si autodiagnoza. Acesta primeşte valorile temperaturilor de pe tur şi pe retur (de la cele două termorezistenţe), precum şi semnale de la sondele ultrasonice şi, prin intermediul microprocesorului incorporat, în funcţie de acestea calculează şi afişează energia termică schimbată în circuitul respectiv. Capacitatea de determinare a diferentelor de temperatura foarte reduse il recomanda si pentru utilizarea in sisteme ce inglobeaza pompe de caldura sau chillere.

a3

Specificatii tehnice si avantaje:

  • aprobare de model MID
  • traductorul de temperatură retur este integrat în corpul senzorului de debit
  • montaj pe conducte aflate orizontal sau vertical/orice poziţie
  • nu necesită porţiuni de conducte drepte amonte/aval
  • fiabilitate pe termen lung; constructie robusta
  • inalte performanţe metrologice
  • varianta combinata heat + cool
  • transmisie date la distanta – M-Bus sau Wireless; memorie interna ptr. ultimele 24 luni

La intrarile auxiliare ale calculatorului pot fi conectate si contoarele de apa calda si rece,
facand astfel posibila transmiterea tuturor datelor centralizat, simultana, atat pentru incalzire / racire cat si pentru apa rece si apa calda, printr-o singura conexiune M-Bus / Radio.