TOP 3 branduri de radiatoare preferate de arhitectii/proiectantii din Romania

TOP 3 branduri de radiatoare preferate de arhitecti-proiectantiIn mod normal, orice investitie in constructii este influentata in cea mai mare masura de catre arhitectii/ proiectantii care o proiecteaza si propun solutii tehnice. In Romania, 97% din arhitectiii activi in piata specifica minim un brand in caietele de sarcini.

In orice solutie de incalzire, radiatoarele joaca un rol important, iar acestea, fie ele din aluminiu, otel sau fonta, sunt alese in functie de mai multe criterii. De exemplu, radiatoarele din aluminiu unt cele mai potrivite pentru incalzirea cu agent termic si foarte populare printre proprietarii de locuinte. Pe de alta parte, radiatoarele din otel prezinta o buna rezistenta la presiuni si temperaturi maxime, in timp de radiatoarele din fonta, cu aspectul lor invechit, sunt cele mai eficiente, dezvoltand puteri termice specifice mari pe metru patrat de radiator.

Vreri sa stii care au fost brandurile de radiatoare preferate in ultimele 6 luni de catre arhitecti/ proiectanti si pentru ce tip de investitii au fost specificate? Te invitam sa citesti continuarea articolului…

2

Pentru a realiza un top ale celor mai indragite branduri de radiatoare, specialistii IBC Focus au realizat o analiza pe un esantion de 1095 de arhitecti care in ultimele 6 luni de zile au specificat anumite branduri de radiatoare, in cadrul a 2069 de proiecte. Volumul de radiatoare despre care vorbim in cadrul acestor proiecte din ultimele 6 luni este de 266.506 buc.1

Dintre cei 1095 arhitectii/proiectanti activi la nivel national, observam ca 301 sunt din zona Bucuresti, urmati de Cluj cu 79 de arhitecti/proiectanti activi. Pe locul 3 al judetelor cu cei mai activi proiectanti/arhitecti se situeaza Timis.

In ceea ce priveste tipul constructiilor in cadrul carora se specifica radiatoarele, Cladirile rezidentiale private sunt pe primul loc cu 45%, urmate fiind de domeniul Industrial (18%) si de Constructii sociale si Comunitate (16%).  Dintre acestea vorbim de constructii noi in proportie de 78%, in timp ce doar 1% se modernizeaza.

4

Analiza realizata de IBC Focus prin intermediul Prospec ne arata ca piata radiatoarelor e specificata in proportie de 29%, in timp ce 71% din piata ramane nespecificata, ceea ce ar trebui sa incurajeze marii producatori sa se orienteze spre o buna relatie cu arhitectii/proiectantii din piata.

3

Producatorul din top, Purmo, cel mai mare producator de radiatoare din lume detine 10% cota din piata, specificata in ultimele 6 luni de zile. Pe locul 2 se situeaza Nova Florida, iar pe locul 3 producatorul austriac Vogel & Noot.

Vrei sa vezi restul clasamentului? Contacteaza-na completand formularul de la finalul articolului.

Faptul ca doar 29% din arhitectii si proiectantii din Romania specificat un brand de radiatoare in caietele de sarcini poate reprezenta o oportunitate imensa de diferentiere si infuentare a pietei de catre producatorii de centrale termice.

IBC Focus a lansat cea mai moderna platforma de comunicare si promovare catre arhitecti ÔÇôArhispec.ro, unde deja exista inscrisi producatori de radiatoare. Cere voucherul tau cadou de 250 euro completand formularul de mai jos.