Curatarea si igienizarea aparatelor de aer conditionat

Din studiile efectuate la Centrul de Siguranta, Sanatate si Mediu Inconjurator din Marea Britanie (The Center for Safety, Health and Environment) rezulta ca aerul din interiorul incintelor noastre este de 10 ori mai poluat decat cel din exterior, in special datorita neintretinerii corespunzatoare a aparatelor de aer conditionat, atat a celor comerciale cat si a celor de uz domestic. De aceea este necesar si foarte sanatos sa se efectueze in mod periodic si preventiv, igienizarea completa a instalatiilor de aer conditionat prin curatare si igienizare.

Temperatura, umiditatea si gradul de nocivitate sunt principalele caracteristici ale aerului ambiant, avand influenta directa asupra sanatatii noastre si a eficientei cu care ne desfasuram activitatile.

Pentru asigurarea confortului in locuinta, la locul de munca, joaca, studii etc. aerul joaca un rol foarte important. Calitatea aerului respirat este data de puritatea acestuia, confortul termic, umiditate etc.

Un aparat de aer conditionat corect intretinut, cu filtrele curatate in mod regulat, are o multitudine de efecte benefice precum: filtrarea aerului interior de polen, tutun, mirosuri neplacute, germeni patogeni (virusi si bacterii daunatoare), aerosoli, microorganisme etc., purificarea si improspatarea aerului, distrugerea parazitilor si insectelor, dar si protejarea impotriva alergiilor si altor boli.

Intretinerea si curatarea aparatului de aer conditionat de cel putin doua ori pe an si indepartarea acestor impuritati din aparatele de aer ar trebui considerata una dintre cele mai importante etape in planul unei imbunatatiri a calitatii aerului respirat.

CLEANEX CLIMA ARGINT este un agent de curatare cu ioni de argint, destinat uzului profesional pentru curatarea aparatelor de aer conditionat, ventiloconvectoare si chillere. Produsul are eficienta mare in curatarea tuturor tipurilor de murdarie agresiva (praf, nicotina, grasime) eliminand totodata mirosurile neplacute. Produsul contine argint coloidal si asigura eliminarea mizeriei prin curatarea filtrelor, vaporizatoarelor si condensatoarelor, conducand la cresterea randamentului si scaderea semnificativa a consumului de energie electrica.

Asigura eliminarea mirosurilor neplacute oferind o calitate superioara aerului conditionat furnizat. Produsul nu ataca componentele metalice si nu reactioneaza cu elementele de plastic si cauciuc.

Solutia, gata preparata pentru curatari grele sau diluata cu apa 1:1 pentru curatari normale, se aplica prin pulverizare pe elementele ce necesita curatare si igienizare (vaporizatoarele spliturilor, filtrele lor, condensatoare lamelare si inclusiv carcasele aparatelor). Solutia se lasa sa actioneze pana la 10 minute, apoi fie se clateste cu apa la presiune scazuta de pe filtrele si condensatoarele spliturilor externe, fie se porneste aparatul de aer conditionat in regim de racire, caz in care, eliminarea solutiei si a murdariei vaporizatorului se face prin colectorul si tubul de evacuare a condensului.

Se recomanda curatarea instalatiilor de aer conditionat la fiecare inceput de sezon cald (primavara) sau rece (toamna).

Gama completa de produse CHEMSTAL o puteti gasi aici: www.chemstal.ro