Cuprul: Cea mai eficientă celulă solară din lume. Poate reduce costurile panourilor solare

Compania solară australiană SunDrive a dezvoltat cea mai eficientă celulă solară din lume, cu o eficiență de 25,54%. Recordul anterior era de 25,26%. Rezultatele au fost testate și verificate de Institutul pentru Cercetarea Energiei Solare Hamelin, din Germania.

SunDrive a fost înființată în 2015 de Vince Allen, un doctorand la Universitatea din New South Wales. Allen a avut ideea de a face panourile solare mult mai ieftine, înlocuind argintul folosit în mod normal pentru a colecta energia electrică cu cupru, scrie descopera.ro.

Cuprul este de 100 de ori mai ieftin decât argintul, o componentă esențială a panourilor solare actuale. De asemenea, există o resursă considerabil mai mare și necesită temperaturi de procesare mai scăzute, rezultând un consum mai redus de energie.

„Mai important decât obținerea recordului mondial este că am reușit să facem acest lucru fără argint”, a explicat Allen.

Compania nu este pregătită, deocamdată, să facă astfel de panouri solare pentru instalare, dar noul record ar putea da semnalul unei schimbări în lumea energiei solare, reducând costurile de producție ale panourilor solare.

Sursă: descopera.ro