10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre energia solara

3Energia solara este practic inepuizabila. Este cea mai curata forma de energie de pe pamant si este formata din radiatii calorice, luminoase, radio sau de alta natura emise de soare. Cantitatile uriase ale acestei energii stau la baza aproape tuturor proceselor naturale de pe Pamant. Cu toate acestea, este destul de dificila captarea si stocarea ei intr-o anumita forma (in principal caldura sau electricitate) care sa pemit─â utilizarea ei ulterioara.

Producerea de energie electrica din energie solara se bazeaza pe instalatii termice si pe panourile fotovoltaice. Modalitatile in care se utilizeaza energia solara sunt limitate numai de imaginatia omului.

Iara care sunt principalele 10 lucruri pe care consideram ca trebuie sa le stii despre energia solara:

  1. Punctul de incepere a unei dezvoltari puternice in energii ecologice a fost criza lipsei de petrol din anii 70ÔÇÖ. Problema de atunci a dus la o cercetare intensiva a technologiei ce ne-a adus astazi instalatii si panouri solare.
  2. Energia solara este gratuita si din abundenta. Chiar daca soarele este la milioane de kilometri departare de noi, razele sale ajung la panourile tale solare in mai putin de 10 minute.
  3. Pamantul primeste 1366 de watti de energie solara pe fiecare metru patrat.
  4. Energia solara nu are nici un efect negativ asupra mediului, nu polueaza si sunt acceptabile din punct de vedere ecologic.
  5. Sistemele de stocare termica pot stoca energia solara sub forma de caldura folosind materiale obisnuite precum ar fi piatra, pamantul sau apa. Energia solara poate fi stocata chiar si in sare.
  6. Exista o multime de sisteme de incalzire de apa calda cu ajutorul panourilor solare, in unele zone pana la 70% din apa calda folosita in gospodarii poate fi incalzita cu ajutorul energiei solare.
  7. Desi energia solara se transforma in energie electrica pentru noi toti ea mai are un mod de folosire. Prin fotosinteza energia solara este convertita de plante in energie chimica.
  8. Cu ajutorul energiei solare poti si sa gatesti mancare sau sa o pasteurizezi.
  9. Cel mai bun mod de captare a energiei solare este prin panouri solare. Un mare avantaj al acestor panouri solare este lipsa de intretinere. Din momentul in care sunt instalate nu mai au nevoie de atentie sau costuri suplimentare.
  10. Cea mai mare centrala energetica din lume este in California, in desertul Mojave si acopera 1000 de ari.