Cum alegi un radiator optim pentru baie

Indiferent că avem o baie mare sau mică, un radiator de baie adaptat corespunzător va rezolva eficient problema încălzirii încăperii. Când alegeți radiatorul pentru baie, nu uitați să nu vă ghidați doar după forma sau culoarea sa, ci mai presus de toate după funcționalitatea acestuia.

Baia este o cameră în care simțim frigul cel mai acut. Atunci când alegeți un emițător de încălzire pentru baie, amintiți-vă că temperatura aerului ar trebui să fie mai mare în baie decât în alte încăperi, respectiv să fie în jur de 24°C. Altfel spus, trebuie să vă asigurați că există întotdeauna un confort care garantează faptul că ieșirea din cadă sau duș nu reprezintă o experiență neplăcută. Un radiator bun ar trebui să dea căldură, să aibă și un rol decorativ pentru baie și să funcționeze optim mulți ani.

DOUĂ SURSE DE CĂLDURĂ

Băile mari, cu ferestre sau situate în colțul clădirii sunt camere cu o mare cerere de căldură. În băile mari și reci, folosirea unui sistem de încălzire pe perete (radiator) nu este suficientă. În acest caz, este mai bine să utilizați o combinație de încălzire prin pardoseală și un radiator eficient de baie.

Un radiator atrăgător și cu funcționalitate ridicată oferă rapid căldură și, totodată, usucă prosoapele și halatele de baie. În același timp, încălzirea prin pardoseală oferă o căldură plăcută și ajută la menținerea unei temperaturi plăcute și confortabile, mai ales la nivelul picioarelor, atât în interioarele mari, cât și în băile mici. Podeaua și covoarele din baie vor fi astfel mereu uscate și călduroase.

FUNCȚIONAL ȘI CONFORTABIL

În apartamentele moderne din clădirile noi, spațiul camerelor de zi este mai mare decât spațiul din baie. Băile și dormitoarele devin din ce în ce mai mici și mai compacte. Acest lucru nu înseamnă însă că trebuie să renunțați la confort. Atunci când amenajați încăperi cu suprafețe mici, trebuie doar să vă amintiți să reduceți numărul obiectelor de mobilier și să alegeți în primul rând soluții cât mai funcționale. Alegerea radiatorului de baie potrivit permite obținerea unui spațiu suplimentar pentru uscarea prosoapelor, dar și îmbunătățirea aspectului estetic al băii.

Radiatorul port-prosop Purmo Muna este un dispozitiv ideal pentru băile mici. Elementele plate de încălzire conferă radiatorului de baie Muna un caracter sobru, original și modern, care se potrivește perfect unui interior minimalist unde detaliul atractiv are o importanță deosebită. În plus, acest model este disponibil și în dimensiuni reduse – 53 cm înălțime și 80 cm lungime – ceea ce îl face ideal pentru băile mici sau pentru montarea sub fereastră.

DIMENSIUNE MICĂ, PUTERE MARE

Cel mai greu lucru este să alegeți dispozitivul potrivit pentru un spațiu mic, dar rece. Uneori, suprafața băii este mică, dar datorită locației sale sau a prezenței unei ferestre, este dificil să se mențină caldă. În această situație, soluția ideală este reprezentată de un radiator mic, dar foarte eficient, cum ar fi, de exemplu, Purmo Apia. Puterea mare de încălzire, menținând dimensiunile compacte, este principala caracteristică a acestui model. Datorită colectoarelor orizontale duble, modelul Apia asigură performanță termică ridicată la dimensiuni reduse. În plus, designul radiatorului tip scăriță Purmo Apia permite agățarea și uscarea confortabilă a prosoapelor.

DETALIILE FAC DIFERENȚA

Radiatorul de baie ar trebui, mai presus de toate, să ne dea căldură. Cu toate acestea, dacă îl echipăm cu accesorii suplimentare, acesta poate deveni un aparat modern, multifuncțional. Prin urmare, ar trebui să căutăm soluții de încălzire care să poată fi completate cu o gamă largă de accesorii. Toate modelele radiatoarelor de baie Purmo pot fi dotate cu accesorii funcționale. Cele mai utile sunt mânerele și umerașele care permit uscarea confortabilă a prosoapelor sau a halatelor de baie. Pe de altă parte, în băile mici, sunt perfecte rafturile din sticlă estetică, cu care pot fi accesorizate radiatoarele și care oferă spațiu suplimentar pentru depozitarea obiectelor de baie.