Cum alegi iluminatul potrivit pentru casa ta

Atunci cand alegem o forma de iluminat trebuie sa luam in calcul mai multe elemente ÔÇô iar scopul primordial este de a aduce luminozitate unei camere. Alt element important il reprezinta protejarea ochiului de efectele nocive ale unui iluminat artificial. In al treilea rand, trebuie sa ne gandim si la atmosfera pe care dorim sa o cream in spatiul respectiv. In functie de iluminatul ales, o camera poate parea mai primitoare sau mai repulsiva. De aceea este esential sa tinem cont de aparitiile noi din domeniu pentru a atinge echilibrul dorit.

Recomandat de pe Arhispec.ro
Spot LED incastrat
Cum functioneaza iluminatul:

Exista diverse forme de iluminat, in functie de tipologia spatiului selectat. Putem opta astfel pentru spoturi, aplice, proiectoare, sine cu halogen, sau obiecte mai clasice, precum veiozele si lampadarele. Pentru a putea utiliza toate aceste forme de iluminat trebuie sa aveti grija ca numarul de prize sa corespunda, pentru alimentarea corespunzatoare cu energie.

In cazul iluminatului clasic este necesara existenta intrerupatoarelor din dreptul usii, de la care se pot aprinde divsersele obiecte de iluminat. Astfel, daca aveti obiecte pe care ati vrea sa le iluminati, precum statuete, picture, planse de lucru, zone de citit, etc., puteti instala lampi chiar in zonele respective.

Desigur, intr-o camera exista diverse nivele de propagare a luminii, in functie de unde este amplasata sursa de lumina, ceea ce va conduce la crearea unei atmosfere interesante in camera.

eTu si lumina

Oamenii de stiinta au convenit, de o buna perioada de timp, ca lumina este esentiala atât din punct de vedere fizic cât si psihic pentru beneficiul existentei noastre. Sunt cateva conexiuni ce momentan nu au fost aprofundate nici pe departe in intreaga lor extensie. Dar un lucru este sigur: lumina este esentiala pentru beneficiul existentei noastre, aduce armonie, bucurie, stralucire si transforma noaptea in zi.

Ritmul nostru biologic este definit de catre aceasta ÔÇô Lumina inseamna viata.

Lumina iti permite sa iti indeplinesti potentialul, la serviciu, acasa, zi de zi.

ILUMINAT INTERIOR

Iluminatul clasic

Iluminatul clasic este cel care va va oferi necesarul zilnic de lumina, de aceea trebuie sa va asigurati ca toate zonele pe care le utilizati sunt acoperite si protejate. Daca nu ati rezolvat aceasta problema, apelati la EGLO care va va furniza corpuri de iluminat special create pentru tavane si pereti. Daca nu doriti corpurile clasice de iluminat, avem multe alterative, cu un design aparte pentru a individualiza si mai mult casa dumneavoastra si a-i da o atmosfera confortabila.

Biroul

Atunci cand va desfasurati activitatea de acasa, iluminatul devine si mai important, pentru ca el trebuie sa fie practic, eficient si cat mai relaxant pentru ochi. De aceea, lumina trebuie sa fie filtrata si in acest caz puteti opta pentru lampile speciale, de masa sau de birou, care se pot adapta nevoilor personale de lumina.

Bucataria

Pentru multe familii, bucataria este centrul de comanda al familiei. Acolo se mananca, se invata, copiii se joaca, se gateste etc. Atunci cand va preocupati de iluminatul bucatariei, trebuie sa tineti cont ca 3ochiul are nevoie de lumina filtrata, calda, si care sa nu-l agreseze, dar in acelasi timp, care sa nu umbreasca spatiile de lucru. In acest sens, EGLO va propune solutia uor spoturi incastrate, care nu doar ofera lumina, dar si incalzesc atmosfera. Acum, cand veti cauta bolul de salata, il veti gasi cu usurinta.

Sufragerie

In sufragerie familia se destinde in tihna, de aceea trebuie sa optati pentru un pendul care va oferi o lumina deschisa, ecranata, astfel incat festinurile culinare sa devina cat mai imbietoare.

Citit2

Chiar si pentru citit este nevoie de o lumina foarte bine aleasa, calda, ecranata si limpede. Daca vreti sa fiti relaxat atunci cand cititi, o alegere perfecta o reprezinta un lampadar.

ILUMINAT EXTERIOR

Intrarea

Ce usurare sa ajungi in sfarsit acasa dupa o zi lunga! Ar fi si mai bine daca nu ar trebui sa scotocesti dupa chei pe intuneric sau daca nu ar trebui sa cauti cu mâna incuietoarea. Te simti in siguranta daca zona de intrare este iluminata clar.

Aleea de intrare

1Stii cum sa iti intâmpini vizitatorii si in acelasi timp sa tii oaspetii nepoftiti departe de locuinta? Asigura un iluminat exterior potrivit pentru aleea de intrare!

Gradina

Nu exista limite pentru imginatia ta atunci cand te gandesti cum sa iti iluminezi, in mod fermecator, universul exterior cu splendide mici corpuri de iluminat.

Asadar, daca vreti sa creati un decor anume, aveti nevoie de corpul de iluminat potrivit.

Desigur, magazinele de specialitate sunt pline de corpuri de iluminat, cu preturi rezonabile sau piperate, cu modele care mai de care mai avangardiste. Daca insa nu vreti sa pierdeti vremea colindand magazinele pline de corpuri de iluminat de calitate indoielnica, va sfatuim sa va rezervati timp si spatiu in masina pentru un singur drum la Eglo Romania, de unde puteti alege din multitudinea de modele adaptate oricarui ambient.

Pana atunci va invitam sa rasfoiti AICI catalogul online al produselor, pe care il curand le veti putea alege si din noul magazin care urmeaza sa se deschida in Cluj Napoca.