Cum a fost la workshop-ul Cat® SpecSizer din Cluj-Napoca, organizat de Eneria

Eneria Romania, reprezentant exclusiv al Caterpillar în Romania pentru grupuri electrogene și motoare diesel industriale, a organizat in data de 27 februarie un Workshop Cat® SpecSizer, adresat in special proiectantilor din domeniul electric.

Datorita complexitatii pietei constructiilor din ultimii ani, un astfel de eveniment are o puternica amprenta educativa atat pentru proiectantii din domeniul electric, cat si pentru beneficiarii si specialistii din domeniul constructiilor si a instalatiilor. Dezvoltarea tehnologiei in care sunt implicati tot mai multi specialisti determina si nevoia schimbarii a tot mai multor informatii pentru realizarea unui proiect, iar beneficiarii tind sa se implice tot mai mult in proiectele pe care le au.

Atunci cand in proiectul nostru este specificat unul sau mai multe generatoare sunt foarte multe criterii de care trebuie sa tinem cont pentru a-l alege pe cel potrivit, iar cea mai mare provocare este determinata de dimensionarea corecta a grupurilor electrogene.

Provocarile dimensionarilor, respectiv constrangerile/ parametrii de proiect, sunt date de mai multi factori precum: mediul ambient, standardele si cerintele clientilor, utilizarea, consumatorii etc

‘Dimensionarea corecta a grupului electrogen poate determina reduceri importante de costuri la nivelul investitiei, a spatiului de montaj precum si a exploatarii echipamentului de-a lungul vietii.’

Aceasta a fost ideea esentiala a workshop-ului, iar soft-ul SpecSizer reprezinta solutia ideala pentru dimensionarea corecta a grupurilor electrogene, prezentata de catre specialistii Eneria impreuna cu un training de utilizare a soft-ului.

Soft-ul SpecSizer ajuta la eficientizarea propunerii clientului final a unui grup electrogen care este suficient pentru proiectul lui. In plus, diminueaza situatiile in care un proiectant recomanda, de exemplu, un grup electrogen cu o putere de 1000 KVA, dar de fapt, cu ajutorul soft-ului observam ca e suficienta puterea de 500 KVA (situatie reala a unui proiect din Sibiu).

Asadar, SpecSizer este un instrument vital pentru proiectantii in instalatii si nu numai, deoarece chiar si un beneficiar care e implicat in proiectul lui poate sa acceseze soft-ul gratuit si sa descopere solutia grupului electrogen Cat® care este potrivit si suficient pentru nevoile sale.

Apreciem initiativa organizarii unor astfel de evenimente care vin in sprijinul specialistiilor si sunt tot mai aproape de nevoile pietei.

Multumim pentru invitatie, Eneria Romania!