Controlează intensitatea luminii din orice încăpere: Noul dimmer universal cu performanță ridicată pentru LED-uri de la Siemens

Siemens a adăugat un nou dimmer universal gamei sale Instabus Gamma. În plus față de lămpile standard, acest dimmer KNX de înaltă performanță este capabil să controleze și lămpile LED cu posibilitate de modernizare (retrofit). LED-urile reglabile pot lumina zonele construite cu intensitate variată.

Controlul scenei integrat în noul dimmer universal de la Siemens permite salvarea şi reutilizarea ulterioară a anumitor scenarii de luminozitate. Dimmer-ul universal reduce luminozitatea LED-urilor de 230V, în conformitate cu specificaţiile tehnice ale producătorului. Comunicarea prin intermediul standardului KNX, care conectează toate componentele de sistem ale clădirii, extinde utilizările potenţiale ale lămpilor cu dimmer.

Mit einem neuen Universaldimmer erweitert Siemens das Gamma-instabus-Sortiment um einen leistungsfähigen KNX-Dimmer, der neben anderen dimmbaren Leuchtmitteln insbesondere auch dimmbare LED-Retrofit-Lampen ansteuern kann. Siemens has added a new Universal Dimmer to its Gamma instabus range. In addition to standard dimmable lamps, this high-performance KNX dimmer is able to control dimmable LED retrofit lamps.

Noul dimmer universal este potrivit în mod special pentru aplicațiile rezidențiale high-end, camerele de hotel și spațiile formale în clădiri comerciale, precum și pentru spaţiile formale din clădirile comerciale la fel precum şi pentru zone de prezentare produse din industria de retail.

Caracteristicile principale ale noului dimmer universal Siemens:

• Dimmer cu performanţă ridicată pentru LED-uri şi alte sarcini reglabile
• Fără sarcină minimă necesară
• Două ieșiri de sarcină într-o carcasă compactă
• Patru moduri de utilizare, contor ore de funcționare și indicator de stare

Dimmer-ul universal suportă control pe front crescător sau pe front descrescător pentru reactanță inductivă sau capacitivă. Dispozitivul este dotat cu detectarea automată a sarcinii și nu necesită o sarcină minimă. Are două canale pentru o sarcină maximă de ieșire 300 wați fiecare sau un canal pentru o sarcină maximă de ieșire de 500 W și este alimentat de tensiunea de bus KNX .
În caz de supraîncălzire, suprasarcină sau scurtcircuit, dimmer-ul universal se opreşte. Pentru fiecare canal, dispozitivul are un LED indicator de stare pentru pornit/oprit/scurtcircuit/suprasarcină şi supraîncălzire. Alte funcţii includ patru moduri de utilizare (mod normal, timer de 1 nivel, timer 2 nivele, aprindere intermitentă), controlul scenei şi un contor al orelor de funcţionare. ETS, începând cu versiunea ETS4, poate fi folosit pentru setarea parametrilor şi punerea în funcţiune a dispozitivului.

Lămpile convenționale cu incandescență / halogen și lămpile fluorescente compacte din aplicațiile rezidențiale, precum și lămpile fluorescente compacte și tuburile fluorescente din aplicații comerciale sunt înlocuite treptat cu lampi tip LED care reduc consumul de energie, dintre care cele mai multe sunt reglabile. În comparație cu corpurile de iluminat convenționale , LED-urile utilizează în mod semnificativ mai puțină energie și oferă o durată de viață mult mai lungă .

Descopera si alte produse Siemens pe ARHISPEC!