Comparatie intre o fosa septica si o statie de epurare

[huge_it_gallery id=”7″]

Costuri

Utilizarea de mini-statii de epurare asigura economii substantiale in ceea ce priveste vidanjarea. Acestea nu au nevoie de operatiuni de vidanjare efectuate la intervale scurte de timp. In felul acestase pot economisi mari sume de bani. Cu toate acestea, mini statia de epurare functioneaza cu un consum continuu de energie electrica. Chiar daca acesta este redus, facturile lunare vor fi incarcate suplimentar fata de perioada de dinaintea instalarii.

Substante chimice

La fosa septica se recomanda utilizarea de bioactivator, ceea ce implica costuri suplimentare de intretinere. Utilizarea de mini-statie de epurare ecologica nu implica utilizarea de substante sau agenti chimici. In felul acesta se pot economisi bani si timp. In schimb, statia de epurare poate necesita montarea unui separator de grasimi, ceea ce poate fi un lucru costisitor pentru utilizatorii cu un buget redus.

Panza freatica

Instalarea incorecta atat a statiei de epurare, cat si a fosei septice poate dauna panzei freatice. Cu toate acestea, la fosa septice exista un grad mai mare de risc in ceea ce priveste poluarea panzei freatice.

Mirosuri neplacute

Fosa septica ofera o probabilitate mai mare in raspandirea unor mirosuri neplacute, fata de mini-statia de epurare, mai ales daca vidanjarea nu este realizata la timp. Aparitia unor mirosuri neplacute poate crea nu numai disconfort pentru utilizatori, dar si aparitia insectelor si, implicit a microorganismelor, microbilor si bacteriilor.

Energie electrica

Utilizarea mini-statiilor de epurare implica functionarea cu un consum de energie electrica. Chiar daca este redus, incarca facturile lunare. In schimb, utilizarea unei fose septice nu implica consum de energie electrica, nu incarca facturile si nu creeaza nici un fel de risc atunci cand apare o pana de curent. In plus, datorita acestui aspect, instalarea foselor septice se realizeaza cu mai multa usurinta si rapiditate – Nu implica realizarea unor constructii suplimentare (taboul electric separat, de exemplu).