CLEANEX OXI A+B: Pachet complet de curățare pentru exteriorul schimbatoarelor de caldura din centralele in condensare

Odată cu apariția sistemelor termice echipate cu centrale în condensare, au început să apară și probleme de depuneri pe exteriorul schimbătoarelor de căldură.

Fenomenul apare atât datorită reglajelor necorespunzătoare ale arzătoarelor pe gaz, cât mai ales calității combustibilului gazos care, în afară de gaz metan, mai conține și alți componenți ca vapori de apă, sulf, azot, clor,etc.

Prin reacția chimică a acestor elemente, în mediul bogat în vapori de apă și oxigen cu aliajele metalice din care sunt confecționate schimbătoarele de căldură, rezultă compuși sub formă de oxizi complexi (silicați, silicoaluminați, oxizi de mangan, etc.) care au aspect de cruste foarte dure.

Aceste depuneri, neîndepărtate la timp, conduc la blocarea circulației corespunzătoare a gazului și, implicit, la probleme grave în funcționarea centralei termice.

Datorită complexității oxizilor depuși la exterior pe schimbătoarele de căldură, procedura de îndepărtare a crustelor este foarte dificilă și nu se poate realiza cu produse uzuale de mentenanță a centralelor.

Pentru acest scop, specialiștii CHEMSTAL au conceput pachetul de curățare pentru exteriorul schimbătoarelor de căldură, CLEANEX® OXI A + B, care este destinat îndepărtării depunerilor de oxizi care se formează în camera de ardere, pe exteriorul schimbătoarelor de căldură din centralele termice în condensare.

Pachetul conține atât o soluție puternic alcalină, OXI A (doză 1kg), cât și un acid deosebit de eficient, OXI B (doză1 kg), permițând astfel întreținerea eficientă atât în cazul schimbătoarelor confecționate din aliaje de aluminiu, cât și al celor din inox.

CLEANEX® OXI A – este un agent de curățare alcalin pentru curățarea camerelor de ardere ale schimbătoarelor primare din aliaj ușor de aluminiu la centralele termice în condensare și neutralizant pentru CLEANEX® OXI B la schimbătoarele din inox.

Agentul de curățare alcalin este formulat cu inhibitori specifici de coroziune pentru aliaje ușoare (aluminiu sau aluminiu-siliciu). Produsul este conceput pentru a elimina depozitele organice și/sau formațiunile de oxizi care apar pe exteriorul schimbătoarelor primare din aliaje ușoare din aluminiu la centrale termice.

CLEANEX® OXI B – este un agent de curățare acid pentru curățarea camerelor de ardere ale schimbătoarelor primare din inox și neutralizant pentru CLEANEX® OXI A la schimbătoarele din aliaj ușor de aluminiu.

Agentul de curățare acid este formulat cu inhibitori specifici de coroziune pentru inox. Produsul este conceput pentru a elimina depozitele organice și/sau formațiunile de oxizi care apar pe exteriorul schimbătoarelor primare din inox la centrale termice.

Beneficii:

  • Permite curățarea exteriorului schimbătoarelor din aluminiu sau inox.
  • Restabilește rapid eficiența transferului termic și evacuarea gazelor arse.
  • Poate aborda multiple configurații constructive de schimbătoare.
  • Oferă posibilitatea creșterii vâscozității produsului de curățare.
  • Include un set extins de accesorii pentru optimizarea operațiunilor service.

Posibilitatea modificării vâscozității soluției alkaline si curatarea prin pensulare a schimbatoarelor din aluminiu, precum și setul extins de accesorii incluse în pachet (cap sprayer-2 buc, pensulă-1buc, mască de protecție-1buc, mănuși de protecție-1 set, folie de protecție-1buc), facilitează operațiunile de service indiferent de arhitectura constructivă a echipamentului.

Pentru mai multe informații despre acest produs, dar și pentru gama completă de produse CHEMSTAL, accesați: www.chemstal.ro