Ce antigel sa folosesti pentru instalatia geotermala?

In ultimii ani o noua modalitate de incalzire o reprezinta pompele de caldura, al caror principal avantaj este utilizarea energiei regenerabile. Pompele de caldura sol-apa (geotermale) sunt cele mai raspandite, acestea folosind caldura inepuizabila a pamantului pentru a incalzi locuintele, cladirile de birouri sau spatiile comerciale.

Energia geotermala este o forma de energie regenerabila, practic inepuizabila, obtinuta din caldura aflata in interiorul Pamantului. Apa fierbinte si aburii, captati in zonele cu activitate vulcanica si tectonica, sunt utilizati pentru incalzirea locuintelor si pentru producerea electricitatii.

Energia geotermala poate sa fie adusa in casa si folosita cu ajutorul unor pompe de caldura geotermale, care reprezinta un sistem de incalzire care foloseste caldura stocata in pamant pentru a incalzi o locuinta. Pompele de caldura geotermale se bazeaza pe faptul ca temperatura din sol, la cativa metri adancime, este constanta pe toata perioada anului,

Pentru o buna functionare a instalatiei geotermale, specialistii Chemstal recomanda utilizarea antigelurilor Geo Protect® sau Geo Protect® G25.

GEO PROTECT® este un antigel superconcentrat pe baza de propilenglicol, compus deosebit de stabil, ce permite protectia la inghet a circuitelor termice pana la -32°C. Produsul este dedicat utilizarii in instalatiile cu pompe de caldura. Acestea sunt caracterizate prin regimul scazut al temperaturilor de functionare din circuitul primar, astfel incat este necesara utilizarea unui agent termic special.

Inhibitorii de coroziune si stabilizatorii de pH cu care este tratat antigelul GEO PROTECT® asigura protectia crescuta a materialelor din care sunt realizate componentele circuitului ( cupru, otel, inox, alama, cauciuc, etc.). Produsul se utilizeaza in diverse dilutii, in functie de aplicatie.

Nu se utilizeaza la instalatii din teava zincata, sau componente din zinc sau magneziu.

Nu contine amine, nitriti, silicati, borati si fosfati, compusi interzisi de legislatia europeana de protectia mediului.

Utilizarea antigelului in raporturile de dilutie recomandate eficientizeaza metoda de preparare a solutiei si pastreaza proprietatile optime ale fluidului termic atat pentru protectia la inghet si coroziune cat si pentru asigurarea celor mai bune performante termodinamice pentru majoritatea aplicatiilor.

GEO PROTECT G25 este un antigel pe baza de propilenglicol ce asigura protectia la inghet a circuitelor termice pana la temperaturi de -15 ┬░C. Produsul este gata preparat si permite incarcarea rapida a instalatiilor care integreaza pompe geotermale, instalatii tehnologice sau utilaje din industria alimentara.

GEO PROTECT G25 contine un mix de aditivi, inhibitori de coroziune si antispumanti care asigura protectia optima a elementelor de instalatie, prelungind astfel durata medie de exploatare a acestora.

Nu se utilizeaza la instalatii din teava zincata, sau componente din zinc sau magneziu. Pentru pastrarea performantelor optime in vederea unei exploatari indelungate a fluidului termic va recomandam curatarea instalatiei inainte de incarcarea cu antigel.

Pentru pastrarea performantelor optime in vederea unei exploatari indelungate a fluidului termic va recomandam curatarea instalatiei inainte de incarcarea cu antigel!