Cat de specificata e piata pompelor de caldura de catre arhitecti/proiectanti?

In contextul cresterii pretului energiei, pompele de caldura utilizeaza energia alternativa regenerabila a aerului solului sau a apei asigurand independenta incalzirii si climatizarii unei locuinte, a unui spatiu.

Dintre avantajele acestora amintim: pompele de caldura produc de 3-5 ori mai multa energie decat consuma, lucreaza cu zero emisii, producand energie curata. De asemenea, sistemele cu pompe de caldura pot asigura functii multiple: incalzire, racire, ventilare, dezumidificare.

Este binecunoscut faptul ca arhitectii/proiectantii care proiecteaza si propun solutii tehnice au o mare influenta asupra specificarii unui brand in caietele de sarcini. Astfel, in Romania, 97% din arhitectiii activi in piata specifica minim un brand in caietele de sarcini.

Cat de specificata e piata pompelor de caldura de catre arhitecti/ proiectanti?

Pentru a raspunde la aceasta intrebare, am analizat gradul de specificare a pompelor de caldura in caietele de sarcini, de catre un esantion de 895 de arhitecti/proiectanti, care au fost activi pe piata in ultimele 6 luni.

1 pompe

Analiza realizata de IBC Focus prin intermediul Prospec ne arata ca piata pompelor de caldura e specificata in proportie de 16%, in timp ce producatorul din top detine 8% cota din piata.

2 pompe

Vrei sa stii care sunt principalii 6 mari jucatori in piata pompelor de caldura specificati in caietele de sarcini? Completeaza formularul de mai jos si vei avea acces la intreaga analiza.

In ultimele 6 luni, cei 895 de arhitecti/proiectanti au specificat 92.572 buc de pompe de caldura in cadrul a 1655 de proiecte din Romania. Aproape jumatate din cereri sunt in cadrul Cladirilor Rezidentiale Private (49%), urmate de Industrial (17%) si de Constructii Sociale si Comunitate (14%).3 pompe

Faptul ca doar 16% din arhitectii si proiectantii din Romania specificat un brand de pompe de caldura in caietele de sarcini poate reprezenta o oportunitate imensa de diferentiere si infuentare a pietei de catre producatorii de centrale termice.

IBC Focus a lansat cea mai moderna platforma de comunicare si promovare catre arhitecti ÔÇôArhispec.ro, unde deja exista inscrisi producatori de pompe de caldura. Cere voucherul tau cadou de 250 euro completand formularul de mai jos.