Black is the new black… in baie si bucatarie

Exista o tendinta dovedita de toate abordarile actuale ale designerilor de interior ca baia este tratata din ce in ce mai mult ca un spațiu de relaxare. Ca sa ne simtim rasfatati cu adevarat, nu este nevoie sa avem o baie imensa, caci o suprafata ampla care nu este corect si frumos valorificaa isi pierde din valoare. Așadar, putem sa ne recapatam energia si intr-un spatiu cu dimensiuni obisnuite, dar a carui amenajare sa ne reprezinte personalitatea si sa reflecte nevoile proprii de relaxare. Una dintre cele mai populare tendinte in amenajari interioare, atat la noi in tara, dar mai ales in occident, este decorarea baii in accente de negru.

Astazi, oferta de pe piața de amenajari interioare include in principal diverse accesorii, dar gasim si mobila neagra, cazi, ceramica, chiuvete și gresie. Negrul este un mod cert o schimbare radicala, dar trebuie sa adaugam, extrem de eleganta și atemporala. Gama de accesorii negre de baie și bucatarie disponibile pe piata este completata acum de noile colectii de baterii de la FERRO: Stratos Black, Zicco Black, Square Black/Chrome si Algeo Black. Toate intr-un finisaj mat satinat.

Bateriile au forme ergonomice fiind uşor de manevrat, functionalitate ridicata si in acelasi timp beneficiaza de un design si un aspect modern, potrivit stilului de viata actual.

Stratos Black este cea mai extinsa linie de “baterii in negru”. Se compune din opt modele de baterii pentru baie: baterii de lavoar in varianta stativa, ingropata si pentru lavoarele cu montaj pe blat, pentru cada-dus cu montaj pe perete, stativa de bideu, baterie pentru dus cu montare pe perete si doua tipuri de baterii de dus ingropate (cu sau fara comutator cu functie dubla). Designul bateriilor se caracterizeaza prin suprafetele plane ale corpurilor bateriilor, ale pipelor si manerelor. Finisajul negru mat evidențiază foarte bine liniile fine ale acestei serii. Stratos Black este o colectie care va va permite sa va echipati complet baia cu amenajari de calitate, cu forme moderne, de design.

O alta propunere de la FERRO este seria Zicco Black. Este formata din cinci tipuri de baterii: baterie de lavoar, de bideu, pentru cada-dus cu montaj pe perete, pentru duș și pentru bucatarie. Designul lor porneste de la forma unui dreptunghi, practic toate elementele colecției – corpurile bateriilor, manerele și pipele, bazandu-se pe profilul dreptunghiular. Aceste forme se armonizeaza perfect cu obiectele sanitare care au linii drepte si unghiuri ascutite, formand un ansamblu elegant si avangardist.

Designul liniei Square Black/Chrome ii va atrage pe cei carora le place minimalismul și formele simple, elegante, subliniate de finisajul negru mat. Bateriile – similar modelelor Stratos Black – au o suprafata plana caracteristica a manerelor si pipelor. Cu toate acestea, seria Square Black/Chrome se remarca prin alte propuneri ce deriva din combinatia interesanta de finisaj negru cu crom lucios. Linia a fost proiectata astfel incat unele suplafete plane ale manerului, levei sau ale corpului bateriei să fie acoperite cu o acoperire tradițională, cromată, celelalte elemente fiind realizate in contrast cromatic, pe negru. Acest contrast accentuează elegant formele unice ale bateriilor. In colecție veti gasi bateria pentru lavoar in doua variante -stativa si stativa inalta pentru montaj pe blat-, bateria pentru bideu, bateria pentru dus si cea pentru cada-dus.

Colecția Algeo Black ne propune forme mai fine, cilindrice; toate elementele bateriilor sunt finisate in negru mat, iar insertiile cromate, prin contrast cu negrul mat, aduc un plus de eleganta si vitalitate aspectului final al bateriilor. Seria contine bateriile pentru lavoar – stativa si stativa inalta pentru montaj pe blat-, bateria pentru bideu, bateria pentru dus si cea pentru cada-dus. Un element de noutate il reprezinta bateria pentru bucatarie, care prin aspectul sau este complementul perfect al unui interior modern al bucatariei in care amenajarile, aparatele de uz casnic si accesoriile raman în același ton de culoare.

“Black is the new black”, atat in baie cat si in bucatarie, asa ca va invitam sa alegeti ce vi se potriveste din noile colectii de baterii propuse de FERRO.