Baile japoneze – tehnologie si simt practic

Japonezii si-au creat un adevarat sistem de rezistenta al stresului cotidian cu care ne confruntam zi de zi bazat pe muzica, tehnici de relaxare precum Shiatsu sau Reiki, dar si prin amenajarile interioare. Designul interior japonez traditional nu are ca scop adaugarea de elemente suplimentare unei camere, ci minimizarea distragerilor, pentru a lasa frumusetea spatiului sa vorbeasca de la sine.

Simtul practic japonez este perfect ilustrat in felul in care ei isi utileaza baile. Frumusetea unei bai japoneze nu consta doar in minimalism si simplitate, dar si in designul sau care include elemente naturale, care ne linistesc si sa ne „ spala” toate problemele in mod usor si eficient.

Tehnologia moderna, gadget-urile, sunt nelipsite din baile japoneze. Poti fixa, dintr-o consola amplasata pe perete, temperatura apei din cada, iar aceasta va raspunde exact dorintei tale. Consola mai este prevazuta si cu un buton de alarma care alerteaza portarul de la scara blocului in cazul in care ti se face rau in baie. Mai mult, consola de pe perete are un alt buton care declanseaza un ventilator ce usuca rufele puse la uscat.

Stiati ca intr-o baie japoneza pot intra trei persoane fara ca acestea sa se vada la fata? Astfel, unul poate face dus sau baie in cada, unul poate merge la toaleta in timp ce al treilea are acces la chiuveta daca vrea sa se spele pe maini. Asta este ceea ce numim un spatiu functional si o compartimentare facuta cu cap.

In continuare, va prezentam 10 bai japoneze, demne pentru regasirea linistii, intr-o lume zgomotoasa!

1

2

3

4

7

5

7

9

8

Cauti idei de amenajare pentru baia ta? Le gasesti pe Arhispec.ro!