Aquaserv SA investește 3,8 milioane de euro în energie solară: Proiectul de eficiență energetică prinde contur

Compania Aquaserv SA din Târgu Mureș a semnat recent un contract în valoare de aproximativ 3,8 milioane de euro cu Fomco Solar Systems SRL Cristești pentru implementarea unui proiect de energie solară. Acest acord include achiziția de module fotovoltaice, precum și proiectarea și execuția întregului sistem. Proiectul este parte a unei strategii mai ample de creștere a eficienței energetice, focalizându-se pe utilizarea energiei solare regenerabile la amplasamentele gestionate de Aquaserv.

Durata estimată a proiectului cuprinde o perioadă de maximum 4 luni pentru proiectare, livrare și montaj, urmată de o perioadă de garanție de minim 24 de luni. În cadrul acestui proiect ambițios, vor fi instalate 13.805 panouri fotovoltaice și 133 de invertoare, având o putere totală de 6,375 kWp. Acestea vor fi distribuite în 16 locații diferite, inclusiv stații de pompare, uzine de apă și stații de epurare.

Un aspect semnificativ al proiectului este respectarea riguroasă a reglementărilor referitoare la calitatea de prosumator. Fiecare centrală fotovoltaică implementată nu va depăși o putere electrică instalată de 400 kW pe loc de consum, conform prevederilor din Legea nr. 123/2012 privind energia electrică și gazele naturale.

Oportunități de ofertare pentru proiectele de energie solară în județul Mureș

Potrivit analizei efectuate de Victa.ro în ultimele 12 luni, în județul Mureș au fost identificate 37 de proiecte de energie solară. Lucrările de construcție se desfășoară pe o suprafață totală de peste 71.797 de metri pătrați, cu o valoare estimată de 494.27 milioane de lei.

Pentru cei care doresc să fie la curent cu proiectele de energie solară platforma Victa.ro oferă oportunități valoroase pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți și pentru a explora proiecte promițătoare din județul tău.

SURSA ARTICOL: https://constructfocus.ro și https://victa.ro