ANIF se implică într-un proiect extins de irigații în Iași, evaluat la aproximativ 70 de milioane de lei

Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) se lansează într-un proiect de amploare, concentrându-se asupra reabilitării sistemului de irigații din zona Sculeni – Țuțora – Gorban. Proiectul, evaluat la aproximativ 70 de milioane de lei, are potențialul de a acoperi peste 21.000 de hectare în 12 comune ieșene. În prezent, ANIF analizează trei oferte din partea unor asocieri formate din companii cu sedii diverse, de la Bistrița până la Constanța, toate cu cifre de afaceri semnificative.

Proiectul vizează revitalizarea stațiilor de pompare, modernizarea instalațiilor tehnologice și a conductelor, precum și reabilitarea instalațiilor de alimentare cu energie electrică. Aceste lucrări sunt esențiale pentru optimizarea utilizării apei și reducerea pierderilor, având un impact semnificativ asupra eficienței întregului sistem de irigații.

Potrivit informațiilor publicate în sistemul național de achiziții publice, câștigătorul licitației urmează să fie anunțat cel târziu pe 2 noiembrie, data limită pentru evaluarea financiară a ofertelor. Alegerea câștigătorului va avea consecințe importante pentru comunitatea locală, având în vedere dimensiunea proiectului și beneficiile pe termen lung pentru agricultori și întreaga zonă.

„Proiectul de amenajare a irigațiilor Sculeni – Țuțora – Gorban este situat în zona din lunca râurilor Prut și Jijia, cuprinsă între localitățile Sculeni la Nord și Gorban la sud. Este un pas crucial pentru optimizarea utilizării apei și eliminarea pierderilor prin infiltrație”, conform documentației de licitație publicată de ANIF.

Pentru cei care doresc să fie la curent cu proiectele de dezvoltare a infrastructurii de utilități publice platforma Victa.ro oferă oportunități valoroase pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți și pentru a explora proiecte promițătoare din județul tău.

SURSA ARTICOL