Aerul conditionat la birou costa companiile intre 0,7 si 1,2 euro/mp/luna

0013

In lunile de vara, cheltuielile cu asigurarea de aer rece în birourile din Romania se situeaza intre 0,7 euro/mp/luna si 1,2 euro/mp/luna, potrivit unei analize a ESOP Consulting, care ia în calcul cele 750 centre de birouri si peste 2.000 vile aflate aflate in portofoliul de proprietati promovate.

 

Cele mai mici costuri pe metru pătrat cu aerul conditionat pe timp de vara o au cladirile verzi, iar vilele vechi cele mai mari cosuri.

In 2015, racirea birourilor pentru angajati in lunile de canicula costa intre 120 euro/luna, la un spaţiu de 100 mp, situat intr-o vila, pana la 9.000 – 12.000 euro/luna, la un spațiu de birouri de 10.000 mp, situat într-o cladire de birouri de clasa A.

Noile tehnologii in materie de racire a aerului din spaţiile de birouri prevad atat un consum redus de energie, cat si sporirea confortului in spatiul de lucru. Aceasta sporire presupune si faptul ca circulatia aerului rece se face in mod cat mai natural, sa nu afecteze sanatatea angajaţilor.

Altfel spus, nici unui angajat sa „nu-i bata aerul conditionat in cap”, ci aceasta sa fie disipat cat mai bine şi temperatura să fie reglata pe cat posibil de fiecare chirias în parte.

Temperatura medie la birou este de regula de 24 grade Celsius, dar exista si exceptii, date de cultura organizationala a fiecarei companii.

Astfel, la companiile germane se practica si o temperatura medie de 19 grade Celsius, in timp ce la companiile cu management din randul tarilor meditaraneene temperatura medie la birou poate fi şi de 26 grade Celsius.

Inca de la inceputul anului, echipa Instalfocus a identificat 529 de investitii din domeniul Birouri/Comercial. Contacteaza-ne AICI pentru a vedea care sunt acestea.

Vrei sa vezi care sunt cele mai bune echipamente de aer conditionat? Click AICI.