17 proiecte pentru infrastructura de apă și canalizare din județul Bistrița-Năsăud în 2023

Județul Bistrița-Năsăud se află într-o continuă dezvoltare, iar un aspect crucial al acestei evoluții îl reprezintă extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare pentru comunitățile locale.

Lucrările de reabilitare și relocare a conductelor de apă în cadrul proiectului Varianta de ocolire Beclean s-au încheiat sâmbătă dimineața la ora 04.00. Echipele Aquabis din Beclean au colaborat cu firma executantă pentru a finaliza lucrările cât mai rapid și a repune în funcțiune furnizarea apei.

Începând de dimineață, stația de tratare Beclean a fost alimentată cu apă prin rețeaua de aducțiune Săsarm. Majoritatea abonaților au acces la apă, cu excepția celor de la etajele superioare și a unor puncte înalte care vor avea nevoie de timp pentru a primi apă din nou. În curând, toți abonații vor beneficia de furnizarea normală de apă. Compania de apă mulțumește pentru înțelegere și răbdare.

Varianta de ocolire Beclean are o lungime de 1,195 km, cu o parte carosabilă de 7 m și o platformă de 10 m. Traseul variantei este complet nou și se desprinde din DN 17 D la km 4+677 spre dreapta, traversând râul Someșul Mare și conectându-se la DN 17/ E 58 la km 27+505 spre stânga. Varianta va include două benzi de circulație de 3,5 m fiecare și un acostament de 1,5 m, conform standardelor pentru drumuri naționale europene de clasa tehnică III, cu o viteză de 60-80 km/h. Pentru traversarea Someșului, se va construi un pod pe grinzi cu 14 deschideri, cu o lungime de 583,60 m, între km 0+333,45 și 0+917,05. De asemenea, vor fi amenajate sensuri giratorii la punctele de legătură cu DN 17 D și DN 17. Valoarea totală a investiției este de 86.424.000 lei, iar termenul de finalizare este stabilit pentru decembrie 2023. Constructorul proiectului este asocierea CML.RO (lider de asociere) – Dacia Faber SRL – Îndemânarea Prodcom – Test Prima SRL – DP Project SRL.

Peste 17 proiecte de extindere a rețelei de alimentare cu apă din județul Bistrița-Năsăud

Unul dintre obiectivele importante din domeniul infrastructurii din județul Bistrița-Năsăud este extinderea rețelei de alimentare cu apă pentru a asigura accesul la apă potabilă de calitate pentru mai multe comunități.

Cu ajutorul platformei Victa.ro, putem observa că în anul 2023 există un număr total de 17 proiecte de extindere a rețelei de canalizare care sunt în desfășurare în diverse zone din județ. Aceste proiecte primesc o investiție totală estimată la aproximativ 581,08 milioane de lei.

Poți verifica dacă localitatea ta este inclusă în aceste proiecte și să afli mai multe despre stadiul lor actual cu Victa.ro – asistenta ta virtuală de ofertare la șantiere.

Sursa articol: https://constructfocus.ro/ și https://victa.ro/