VEM Proiect Lighting: “iluminatul comercial devine principalul driver de business in 2017”

Divizia de electrice a grupului Menatwork – VEM Proiect Lighting ia în considerare o dublare a business-ului în zona iluminatului comercial în 2017.Ca urmare a reconfigurării producției și a investițiilor de pe peste 300.000 euro realizate în ultima perioadă, am reușit să creștem foarte mult zona de business dedicată iluminatului comercial. Anul trecut un sfert din cifra de afaceri a fost realizată de acest segment, asta în condițiile în care în 2015 nivelul a fost de 15% din business. Astfel, avem toate premisele să considerăm că iluminatul comercial devine principalul driver de business în 2017”, declară Viorel Niculae, administrator al VEM Proiect Lighting.

Sectorul de iluminat comercial are în vedere spațiile interioare din zona de retail (mic, mediu, hypemarket-uri și mall-uri), cât și zona de prezentare a produselor – vitrinele.Foarte puțini știu că iluminatul spațiilor comerciale este un element esențial în opțiunea de achiziție a clienților. Studiile privind comportamentul consumatorilor demonstrează că așezarea produselor în vitrină și felul în care acestea sunt puse în valoare de către lumină, reprezintă factori decisivi în decizia clienților de a intra în interiorul magazinului, mai ales în sectorul vestimentar. Pornind de la aceste premise am dezvoltat și promovat un sistem inovativ de iluminat comercial. Este vorba despre iluminatul inteligent dinamic al vitrinelor, pe care l-am implementat în premieră pe piața din Romania, la noul magazin Nissa inaugurat de curând în Mall Vitan, din capitală. Sistemul creează accente temporare de lumină, menite să evidențieze piesele vitrinei prin modificări de culoare sau temperatură a luminii. În urma cercetărilor realizate de inginerii noștri, am ajuns la concluzia că putem garanta că acest nou sistem poate produce o creștere cu până la 20% a traficului în magazin”, precizează Viorel Niculae. Față de un sistem de iluminare clasic, costurile sunt cu aproximativ 20%-40% mai ridicate în cazul iluminatului inteligent dinamic, pornind de la un nivel minim de aproximativ 2.000 euro pentru o vitrina de dimensiuni medii.

În prezent, VEM Proiect Lighting este unicul producător integrat de sisteme de iluminat din România, care, pe lângă producția corpurilor de iluminat, realizează proiectarea și implementarea sistemelor pentru beneficiarii finali.  VEM Proiect Lighting a făcut conversia pe toate liniile de producție la tehnologia LED în urmă cu 8 ani, având capacitatea actuală de producție de aproximativ 500.000 unități pe an, din peste 2400 de modele de aparate de iluminat cu tehnologie LED.

Compania VEM Proiect Lighting a înregistrat o cifră de afaceri de 4.000.000 euro în 2016, în creștere cu 10% față de anul anterior, iar pentru 2017 este estimat pentru un avans de minim 20%. Fabrica VEM este amplasată în Popești-Leordeni (județ Ilfov), în incinta parcului industrial Menatwork. Printre cele mai importante proiecte de iluminat realizate în ultimul an, se numără: Birourile Dell, Metropolis, eMag, Centrele logistice Nemo, Fabrica Valeo, Muzeul Literaturii Romane, MNAC, Magazinele Nissa, Otter, Salamander, Tezyo, Aldo, Bigotti, Massini, Il Passo, Braiconf, Bata, New Balance.

Despre Menatwork

Compania VEM Proiect Lighting  este parte a grupului de firme MENATWORK specializat în producția, comerțul și montajul materialelor și instalațiilor pentru construcții, grup care și-a început activitatea în România din 1994.

Grupul de firme Menatwork este format în prezent din 11 firme cu un portofoliu complex de produse și servicii pentru construcții și instalații, amenajări și finisaje pentru interior și exterior. Parcul administrativ și industrial din București, pe care își desfășoară activitatea firmele grupului, se întinde în prezent pe o suprafața de 90.000 de mp la Popești-Leordeni (județ Ilfov).

În fabricile și rețeaua de distribuție ale Grupului Menatwork activează în prezent peste 350 angajați. Menatwork deține și propria rețea comercială în București (la Popești-Leordeni), Cluj Napoca, Craiova, Constanța și Bacău.