UniCredit Bank România finalizează cu succes o tranzacție de finanțare în valoare de 39,3 milioane de euro pentru proiectul fotovoltaic Șărmășag

UniCredit Bank România a anunțat cu succes finalizarea unei tranzacții de finanțare în valoare totală de 39,3 milioane de euro cu Comcris Energy SRL, o subsidiară a companiei de producție din surse regenerabile Enery, cu sediul la Viena.

Pachetul de finanțare are ca scop susținerea dezvoltării, construcției și exploatării centralei fotovoltaice Șărmășag, cu o capacitate de 51,4 MW DC, situată în județul Sălaj, conform unui comunicat emis de instituția financiară.

Proiectul Șărmășag va adăuga 51,4 MW la portofoliul operațional existent al Enery în România, care în prezent se ridică la 117 MW de energie regenerabilă. De asemenea, proiectul va beneficia de un Acord Corporate de Cumpărare a Energiei pe termen lung cu Ursus Breweries, cel mai mare producător de bere din țară. Lucrările de construcție ale proiectului sunt în curs de desfășurare, iar stația a fost finalizată în noiembrie 2023.

UniCredit Bank a avut asistența CMS România în calitate de consilier juridic, acoperind aspecte de drept englez și român. Echipa CMS, condusă de Ana Radnev, a inclus Andreea Turcu (Senior Associate) și Bianca Radu (Avocat). AFRY Italy S.R.L. a fost consultant tehnic în proiect. Clifford Chance Badea România a asistat Enery în tranzacție, avându-l pe Nadia Badea (Partener) în fruntea echipei, cu Andreea Sisman (Consilier), Mădălina Mailat (Asociat Senior) și Martha Busuiocescu (Avocat stagiar) pe aspectele legate de finanțarea proiectului.

SURSA ARTICOL