Peste 100 de milioane lei investiți pentru modernizarea iluminatului școlar în Botoșani

Cererea de corpuri de iluminat pentru școlile din Botoșani în 2023, conform Victa.ro

În județul Botoșani de la începutul anului, sunt în curs de desfășurare 27 proiecte de modernizare a unităților de învățământ, care vizează modernizarea instalațiilor de iluminat. Estimarea bugetară pentru aceste proiecte este de aproximativ 100 de milioane de lei. Fiind necesare 5578 corpuri de iluminat pentru interior și 136 corpuri de iluminat pentru exterior.

Harta de mai jos ilustrează situația proiectelor care implică instalarea corpurilor de iluminat în școlile din județul Botoșani:

Mai multe școli din Botoșani vor beneficia de modernizarea instalațiilor de iluminat

Un proiect ce cuprinde înocuirea instalațiilor de iluminat este proiectul de modernizare a 7 școli din județul Botoșani. Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a anunțat că mai multe școli vor beneficia de reabilitare energetică în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență. Licitațiile în desfășurare, evaluate la 85 milioane lei, vizează unități de învățământ precum Colegiul Național Mihai Eminescu, Școala Generală nr. 13, Școala Generală nr. 7, Școala nr. 10, Liceul de Artă Ștefan Luchian, Școala nr.12 și Grădinița cu Program Prelungit nr. 19.

Lucrările propuse includ anveloparea clădirilor, renovarea sistemului de alimentare cu energie termică, reabilitarea rețelelor de furnizare a apei de consum, instalarea de sisteme alternative de producere a energiei, utilizarea resurselor regenerabile de energie, modernizarea instalațiilor de iluminat, modernizarea sistemelor tehnice ale clădirilor și alte intervenții. Primarul a subliniat invitația către firmele din Botoșani și din afara acestui oraș pentru a participa la aceste licitații.

Sursa articol: https://victa.ro și https://constructfocus.ro