Un oraș din Transilvania își va asigura aproape tot necesarul de energie electrică cu ajutorul unui parc fotovoltatic

Un oraș din Transilvania își va alimenta cea mai mare parte a instituțiilor publice cu energie electrică ce va proveni de la un parc fotovoltaic. Investiția se ridică la peste 4,7 milioane de lei.

adevarul.ro

Pe un teren de 3,4 hectare vor fi amplasate peste 1.500 de panouri fotovoltaice, cu o capacitate instalată de 880 kW. Investiția se ridică la peste 4,7 milioane de lei.

Primăria Blaj a lansat o licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru obiectivul „Crearea unei facilități de producție energie electrică din SER pentru consumul propriu al UAT Blaj”.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 4.773.537,56 de lei, fără TVA. Proiectul este finanțat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Obiectivul investiției este realizarea și punerea în funcțiune a unei instalații noi de producere a energiei electrice din surse solare (centrală bazată pe panouri fotovoltaice). Noua centrală fotovoltaică va asigura circa 80% din necesarul de energie electrică al municipiului Blaj, respectiv iluminat public, școli și clădiri publice.

Sursa: adevarul.ro