Radiatoare sau încălzire prin pardoseală?

Alegerea dintre un sistem de încălzire prin pardoseală sau unul cu radiatoare reprezintă una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie să le luăm de la începutul etapei de construcție sau renovare a casei. Fiecare dintre aceste soluții de confort termic are susținătorii și adversarii ei.

Din păcate, opiniile sunt adesea bazate pe mituri. În acest material vă prezentăm avantajele fiecărei soluții de încălzire, pentru a vă ușura decizia pentru confort optim acasă.

Confort termic la picioarele tale

Încălzirea în pardoseală reprezintă prima opțiune de încălzire pentru locuințele noi, unde proiectul instalației de încălzire nu a fost încă finalizat. Mai ales pentru nivelul de bază al construcției, respectiv la parter unde de obicei se află livingul, bucătăria și eventual o baie. Utilizarea acestei metode de încălzire oferă posibilități nelimitate de amenajare interioară, dar are și beneficii de sănătate pentru persoanele care suferă de alergii sau astm. De asemenea, este o soluție care poate fi utilizată și cu pompe de căldură.

Emițător clasic de încălzire în orice încăpere

Radiatoarele sunt un element mai tradițional al sistemului de încălzire, care se bazează pe instalarea emițătorilor de căldură pe perete. Prin urmare, radiatoarele reprezintă prima opțiune pentru renovări, construcții mai vechi sau etaje superioare și mansarde din locuințele noi. Oferta Purmo include o gamă extinsă de modele de radiatoare, cu diferite dimensiuni și opțiuni de culori, care se vor încadra perfect în orice interior, indiferent de destinație sau stilul de amenajare interioară.

Funcționalitate și stil, opțiuni nelimitate

Radiatoarele moderne nu sunt doar eficiente termic și energetic, ci oferă și un plus de stil în amenajarea interioară și, totodată, au o funcționalitate sporită. Cu accesoriul potrivit, radiatoarele decorative, de baie, pot fi ușor folosite pentru uscarea prosoapelor sau halatelor. Sau pot deveni un cuier atractiv și confortabil la intrarea în locuință. Totodată, oferta Purmo include și modele de radiatoare care pot juca și rolul unui perete despărțitor între două spații cu destinație diferită din aceeași încăpere. Sau chiar rolul unei băncuțe în hol sau al unui bar în bucătărie. Cu Purmo, posibilitățile de utilizare a acestei soluții clasice de încălzire sunt limitate doar de imaginația noastră.

Sistem combinat, confort garantat

De ce să alegi între radiatoare şi încălzire prin pardoseală, când poţi avea cea mai bună soluţie în ambele sisteme de încălzire? Eficienţa energetică excepţională oferită de radiatoare, alături de căldura plăcută de sub picioare: combinaţia perfectă. Folosite împreună, un sistem de încălzire cu radiatoare şi un sistem de încălzire prin pardoseală, acestea oferă cea mai eficientă şi sigură soluţie de încălzire a casei tale. Radiatoarele Purmo au 10 ani garanţie, iar conductele PexPenta pentru sistemele de încălzire prin pardoseală și pentru alimentarea radiatoarelor cu agent termic au 30 de ani de garanţie, oferind un plus de siguranţă şi încredere. Aşa că, atunci când va trebui să alegi un sistem de încălzire, alege-le pe amândouă!