Sustenabilitatea în domeniul construcțiilor

În 2050, pe planetă vor exista 9 – 10 miliarde de inhibitori. De aceea, dacă nu se schimbă nimic, clădirile ar putea fi responsabile pentru 50% din toate omisiile de carbon. Industria construcțiilor folosește în producție foarte multe resurse naturale. Din această cauză, este indispensabil să găsim modalități prin care putem să reducem resursele folosite și să contribuim la lupta împotriva schimbărilor climatice. Putem reduce impactul construcțiilor asupra naturii prin folosirea de materiale reutilizabile sau cu un impact redus, reducerea consumuluii de energie, cât și a deșeurilor sau prin protejarea pe cât posibil a mediului înconjurător.

Sustenabilitatea în sectorul construcțiilor este importantă atât din punctul de vedere al energiei folosite în construcții, cât și prin emisiile de CO2. Mașinăriile folosite în construcții încă se bazează pe combustibili fosili care poluează exponențial aerul în care trăim. Pe lângă acestea, materialele prime folosite pot polua apele freatice. Acestea se pot transforma în catastofe, nu numai pentru faună și floră, cât și pentru oameni.

Aducerea unoi soluții sustenabile în sectorul construcțiilor de multe ori reprezintă un cost în plus în bugetul firmelor, însa sunt foarte cautate în randul clienților. Aceștia sunt în cautare de proiecte moderne, ecologice care sunt în tendințe cu asteptările și nevoile lor. Oamenii tind să urmeze și să respecte mai multe firme de construcție cu viziune, cu valori bine definite: cu o atenție din ce în ce mai mare asupra impactului asupra mediului.

Numeroase firme de constructii încearca să promoveze anumite inițiative sustenabile. Una dintre aceste inițiative este reducerea consumului de hârtie și înlocuirea acesteia cu gadgeturi. Această inițiativă s-a dovedit a fi de succes pentru că ajută la creșterea productivitații angajaților. Reciclarea este, de asemenea, un mijloc prin care companiilor au reușit să își dubleze caștigul.

Piata clădirilor verzi este în creștere, din această cauză, trebuie să schimbăm felul în care construim și renovăm. Acestea sunt doar câteva soluții, pentru sustenabilitate, pe care ar trebui să le iei în considerare:
• Noua tehnologie sustenabilă
• Folosirea de materiale sustenabile: baloane de paie, pietriș, pământ ramificat, bambus, plastic reciclat, lemn, miceliu
• modele de afaceri pentru o economie decarbonizată și circulară

Designul cladirilor:
• utilizarea eficientă a energiei și a apei – sisteme de drenare durabile
• colectarea apelor pluviale
• panou solar
• plantarea plantelor

Planificare durabilă, proiectare și management
• conceput pentru a maximiza lumina naturală și ventilația pasivă
• selectarea materialelor de durată și regenerabile

Sustenabilitatea este soluția pentru un viitor mai bun: pentru a avea comunități sănătoase, pentru a ne dezvolta și pentru a menține ceea ce deja ne este de folos pentru a trăi armonios.