Suflantele cu şurub EBS şi FBS: surse eficiente si fiabile pentru aer comprimat de calitate! De la KAESER.

Remarcabil de silenţioase, dar foarte eficiente: suflantele cu şurub cu economie de energie, pentru joasă presiune, sunt acum disponibile în două tipodimensiuni. În plus, controlerul integrat Sigma Control 2 asigură performanţe optime în orice moment şi garantează o sursă fiabilă de aer comprimat de calitate, care este, de asemenea, compatibilă cu filozofia „Industriei 4.0” orientată spre viitor.

suflante-cu-surub2

Seria EBS acoperă o gamă de debite de aer între 10 şi 38 m³/min cu o presiune diferenţială de până la 1,1 bar, în timp ce suflantele cu şurub mai mari din noua serie FBS sunt ideale pentru aplicaţii care necesită debite de aer de până la 67 m³/min.

Noile serii EBS şi FBS de suflante cu şurub de la Kaeser sunt dovada că tehnologia încercată şi de încredere care echipează deja compresoarele Kaeser, pentru a furniza economii semnificative de energie, poate fi aplicată cu succes şi la gama de joasă presiune. Noile suflante cu şurub de la KAESER sunt cu până la 35% mai eficiente în comparaţie cu suflantele rotative convenţionale, dar ele depăşesc de asemenea şi alte suflante comparabile, cu şurub sau turbo, prin economiile lor semnificative de energie. Până la urmă, motto-ul Kaeser „Mai mult aer, mai multe economii” se aplică la toate produsele companiei, nu doar la compresoare.

Rotoarele nu sunt acoperite, astfel încât utilizatorii pot fi siguri că eficienţa lor rămâne intactă chiar şi după mulţi ani de utilizare. Datele furnizate referitoare la consumul total de energie şi debitul de aer efectiv livrat corespund exact cu performanţele reale are echipamentului (în conformitate cu toleranţele conservatoare prevăzute de standardul ISO 1217; măsurătorile fiind validate de autoritatea germană de inspecţie tehnică TÜV-Süd). Acest lucru asigură o transparenţă deplină, deoarece economiile planificate calculate ca rezultat al investiţiei de capital sunt realizate astfel efectiv.

Monitorizare continuă pentru performanţe optime

Controlerul integrat Sigma Control 2 asigură o monitorizare continuă şi completă, permiţând conectarea directă a fiecărui echipament la reţelele de comunicaţii.

La nivelul următor, este disponibil controlerul master Sigma Air Manager (SAM) pentru staţii de suflante complete şi cu un software special conceput pentru operarea suflantelor. Acesta asigură productivitate şi economii de energie mărite, permiţând în același timp integrarea staţiei în cadrul Industriei 4.0. Sectoare precum industria alimentară şi a băuturilor, farmaceutică, chimică, producătoare de celuloză şi hârtie, materiale textile şi industria de construcţii, precum şi alte aplicații, cum ar fi tratarea apelor reziduale, sisteme de transport pneumatic şi generarea de energie, toate pot beneficia de această tehnologie inovatoare reprezentată de suflanta cu şurub.

Durabilitate şi fiabilitate excelente

Desigur, suflantele cu şurub – Made in Germany – posedă, de asemenea, şi celelalte calităţi remarcabile pentru care produsele Kaeser sunt renumite. Noile suflante cu şurub au un sistem de răcire intern care fac inutile utilizarea unor răcitoare de ulei şi a pompelor de ulei aferente mari consumatoare de energie. Mai mult, ele dispun de un concept extrem de eficient de etanşare care asigură integritatea etanşărilor pe termen lung, fără a fi nevoie de pompe de vid. Durabilitatea şi fiabilitatea echipamentelor este astfel îmbunătăţită, ca rezultat al eliminării necesităţii unui circuit de ungere şi a unui echipament auxiliar. Aerul de răcire şi cel de proces sunt aspirate separat din exteriorul echipamentului, fapt care nu numai că oferă un debit masic efectiv de aer mai mare pentru același consum de energie, dar asigură, de asemenea, eficienţă şi răcire optimă. În plus, aceste suflante sunt uşor de instalat, sunt proiectate pentru funcţionare continuă fiabilă şi sunt extrem de durabile. Şi nu în ultimul rând, dispunerea inteligentă a componentelor interne permite instalarea echipamentelor direct lângă un perete, sau unul lângă altul, şi simplifică operaţiile de întreţinere.

suflante-cu-surub

FBS: Inovatoare şi eficiente energetic, suflantele cu şurub din seriile EBS şi FBS de la Kaeser asigură o sursă eficace şi fiabilă de aer comprimat de calitate pentru aplicaţii de joasă presiune.