Studiu: Cat rau ne fac becurile pe care le folosim?

Specialiștii ne avertizează că trăim seară de seară cu „ucigașul” fără să știm cât rău ne poate face. Vorbim aici de unele becuri care ne pot afecta retina și creierul din cauza substanțelor chimice pe care le conțin, acestea putând iniția distrugerea celulelor.

Un bec poate conține între 3 și 5 grame de mercur, acest metal greu putând fi cauza migrenelor și a stărilor de anxietate pe care deseori le resimțim. Potrivit aceluiași studiu publicat în Evenimentul Zilei, oamenii de știință consideră că aceste becuri pot să cauzeze și îmbătrânirea prematură a pielii.

Becurile economice incandescente pot să conțină mercur, element chimic asociat cu probleme grave de sănătate, precum leziuni ale nervilor. Pentru sănătatea noastră, cercetătorii ne recomandă ca și variante sigure: becurile incandescente normale și becurile cu LED.

Articol publicat în revista gratuită În Șantier, pe care o puteți accesa AICI.

Ești furnizor de becuri, produse pentru instalații electrice și solutii de iluminat? Completează formularul de mai jos și află ce proiecte au nevoie de oferte din partea ta: