Statul ne incurajeaza sa construim verde: Programul Casa Verde, reluat dupa 5 ani

Recomandat de pe Arhispec.ro
Pompa de caldura ECOFOREST EcoGEO High Power
Programul „Casa Verde” va fi reluat anul acesta, dupa 5 ani de pauza, si va beneficia de finantari in valoare de 150 de miloane de lei venite din partea Fondului pentru Mediu.

„Am decis reluarea lui dup─â 5 ani de amanari pentru ca potentialul Romaniei in domeniul cladirilor verzi si al energiilor regenerabile este imens. Acest sector poate atinge o noua dimensiune daca si consumatorii casnici din Romania vor deveni producatori, inlocuind sistemele clasice de energie cu cele verzi”, a declarat ministrul Mediului, Apelor ai Padurilor, Cristiana Pasca Palmer.

Acest lucru inseamna ca urmeaza sa se deschida o oportunitate importanta pentru beneficiari si investitori, intrucat Fodul de Mediu urmeaza sa aloce finantari de 150 de milioane de lei pentru constructiile din programele Casa Verde si Casa verde Plus:

Prin programul Casa Verde vor primi finantare proiectele ce vizeaza sisteme de incalzire care utilizeaza energie regenerabila.

Prin programul Casa Verde Plus vor primi finantare cei care achizitioneaza materiale ecologice, sisteme de acoperisuri verzi sau sisteme de eficientizare a consumului de resurse.
verde
Produse pentru constructii VERZI gasiti accesand platforma ARHISPEC.