Spy Shop – Sfaturi pentru alegerea sistemelor de securitate

Cu o experiență de peste 15 ani, Spy Shop este lider pe piața online din România în distribuția de echipamente de securitate, supraveghere și monitorizare. Personalul specializat, calificat și amabil este pregătit să ofere suport tehnic gratuit și asistență profesională pentru orice produs achiziționat. Care sunt principalele capcane pe care trebuie să le evităm atunci când achiziționăm un sistem de securitate aflăm de la Sergiu Dăngulea, Manager General Spy Shop:

Care sunt trei capcane des întâlnite la achiziția sistemelor de securitate pentru zone
rezidențiale?

Aproape în orice domeniu poți să “cazi în capcană” atunci când dorești să achiziționezi anumite produse, și tocmai din acest motiv trebuie să-ți faci foarte bine temele dinainte și să te informezi din locuri acreditate, cu autoritate în domeniul respectiv, și mai ales când e vorba de propria siguranță sau de familia și locuința ta.

Aș atrage atenția celor care sunt în căutarea acestui tip de produse să facă o evaluare cât mai detaliată a celor de la care vor să cumpere. Vechimea pe piață, numărul de clienți și feedback-ul acestora, gama de produse, serviciile conexe etc. Spun asta pentru că, mai nou, apar multe reclame destul de dubioase în special în Social Media prin care se promovează produse la prețuri foarte mici și multe beneficii, iar când cauți informații despre acele firme nu prea poți găsi nimic relevant, ceea ce ridică din start niște semne de întrebare.

Probabil cea mai “periculoasă” capcană este prețul: fiți foarte atenți la ofertă. Un preț extrem de mic poate aduce mai multe neplăceri. Aici mă refer în primul rând la calitatea produsului, dar și la alte lucruri: poți să nu mai primești garanția, poți să nu mai beneficiezi nici măcar de retur în unele cazuri. Ba chiar dacă comanzi online de pe site-uri mai obscure poți primi total altceva față de ce ai comandat.

Care sunt 3 sfaturi pe care le-ați acorda unui beneficiar din domeniul rezidențial pentru achiziția corectă a sistemelor de securitate?

  1. Ca prim sfat, dar nu neapărat în ordinea importanței, i-aș spune să țină cont strict de nevoile de sigutanță pe care le are. Să analizeze, singur sau împreună cu o persoană avizată, pot apela gratuit la consultanții noștri certificați în sisteme de securitate, care sunt punctele vulnerabile și în funcție de această analiză să se orienteze și să achiziționeze echipamentele de securitate care se impun.
  2. În al doilea rând, un lucru foarte important este să nu facă rabat la calitate. Să aloce un buget mai consistent în cazul în care e nevoie și să monteze sisteme de securitate cu o calitate mai ridicată, fiabile și care își pot face treaba cu brio. Sistemele de securitate, cum sunt camerele de supraveghere și sistemele de alarmă cu o sirenă exterioară, la vedere, ajută și prin faptul că pot descuraja pe mulți dintre cei care intenționează să comită o faptă ilegală.
  3. Și nu în ultimul rând, să apeleze la magazine specializate care comercializează astfel de produse de securitate, unele putând oferi și serviciul de instalare sau având instalatori sau tehnicieni avizați cu care colaborează, cum suntem noi la Spy Shop. Îi putem pune în legătură, chiar online, după ce comandă produsele pe site, cu o rețea de peste 1500 de instalatori din toată țara.

Care sunt principalele mituri despre sistemele de securitate care nu sunt adevărate în totalitate?

Nu pot spune că sunt neapărat mituri, dar sunt lucruri pe care o bună parte din oameni încă le au în subconștient chiar dacă acestea nu mai sunt de actualitate în momentul de față.

  1. Sistemele de securitate sunt scumpe și eu nu mi le permit
    Trebuie să spunem că piața sistemelor de securitate a crescut foarte mult, iar prețurile produselor, indiferent că este vorba despre camere de supraveghere, kit-uri de alarmă antiefracție, automatizări pentru porți etc., au cunoscut o scădere fără precedent. În ziua de astăzi poți achiziționa un sistem de supraveghere complet, cu 4 camere, la un preț de câteva sute de lei, un kit de alarmă la fel, îl găsești la aproximativ 500 lei, iar o cameră de supraveghere wireless pleacă de undeva de la puțin peste 100 lei. Ce vreau să subliniez este faptul că aproape oricine își permite un strat de siguranță suplimentar pentru locuința sa.
  2. Sistemele de securitate sunt degeaba, cine vrea să fure tot fură
    Acum câtiva ani aceste echipamente nu erau la nivelul tehnic la care au ajuns astăzi. Nivelul de siguranță a crescut foarte mult, chiar și la produsele DIY, nici acestea nefiind ușor de eludat. Iar echipamentele de securitate profesionale sunt aproape imposibil de ocolit, având cele mai noi și sigure tehnologii. Un exemplu foarte bun pentru securizarea casei este acest sistem de alarmă Hikvision AX PRO.
  3. Camerele sau sistemele de alarmă wireless sunt ușor de bruiat
    La fel ca la punctul precedent, în urmă cu ceva timp se putea face mai ușor acest lucru, dar astăzi, tehnologia a evoluat foarte mult, iar comunicarea dintre dispozitive se face prin tehnologii si frecvențe sigure care sunt mult mai greu de “bruiat”. Dacă ai și update-uri de firmware la zi, aceste echipamente sunt foarte potrivite și utile pentru o casă/un apartament. O cameră de supraveghere WiFi IP potrivită este Reolink 410W.