România avansează în direcția energiei regenerabile: prima licitație pentru eolienele offshore până în 2025

O delegație a Ministerului Energiei a prezentat progresele României în cadrul Adunării Agenției Internaționale pentru Energie Regenerabilă (IRENA) din Abu Dhabi. Se anunță că România va organiza prima licitație pentru perimetrele eoliene offshore până la sfârșitul anului 2025, conform noii Legi a energiei eoliene offshore adoptată de Parlament. Această decizie face din România prima țară riverană a Mării Negre cu un cadru reglementat pentru producția de energie eoliană offshore. La reuniunea GOWA (Grupul de Lucru al Administrației Orașului Global), oficiali importanți precum Comisarul european pentru Energie și asistentul adjunct al Secretarului de Stat al SUA au salutat progresele României în domeniul energiei regenerabile.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a discutat posibilitatea concesionării unui perimetru din Marea Neagră pentru producția de energie verde în Qatar, în cadrul unei conferințe de presă. Qatarul, interesat de sectorul energetic, are planuri ambițioase în domeniul energiei regenerabile, iar România, cu potențialul său solar și eolian, reprezintă oportunități importante pentru colaborare. Discuțiile vor continua la nivelul unui grup de lucru, pe baza unui studiu conform legii adoptate de Parlamentul României.

Oportunități de afaceri în energie regenerabilă

Descoperă oportunități de afaceri în domeniul energiei regenerabile din România! Ești în căutarea proiectelor și șantierelor din domeniul energiei regenerabile care sunt în curs de desfășurare în țară? www.victa.ro îți oferă acces la astfel de oportunități de ofertare. Alătură-te platformei noastre pentru a explora proiectele în derulare din diverse locații și domenii de activitate precum energia regenerabilă.

SURSA ARTICOL