Peste 360 de școli în construcție cu necesar de obiecte sanitare: Guvernul susține construirea de toalete în școlile din întreaga țară

Ministerul Educației a propus un proiect de Hotărâre de Guvern pentru alocarea de fonduri către 97 de școli din întreaga țară care nu au toalete, în valoare de 9.933 milioane de lei, și către 62 de școli care nu au finalizat construcția toaletelor, cu un total de 4.673 milioane de lei.

Aceste fonduri vor fi transferate către bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale prin intermediul inspectoratelor școlare județene. Din cele 159 de școli vizate, 22 se află în județul Iași.

Cererea de lavoare și vase de toaletă în 2023 pentru școlile din România

Ultimele 3 luni ale anului 2023 au adus un total de peste 360 de proiecte în stadii incipiente (autorizare, înainte de execuție), în desfășurare (construcție, amenajare) sau chiar reparații și renovare în școlile, grădinițele și liceele din România. La care se estimează un necesar de obiecte sanitare – aproximativ 24430 lavoare și 24080 vase de closet.

Conform datelor analizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, Cluj conduce calsamentul județelor din această zonă, cu un total de 30 proiecte. Următoarele poziții sunt ocupate de Iași (22 proiecte), Hunedoara (20 proiecte), Brașov și București (17 proiecte) și Neamț (15 proiecte).

Sursa articolului: https://constructfocus.ro/ și https://victa.ro/